Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Δήλωση: "Για μια δυνατή εργατική αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στην πόλη των Χανίων" (Ειρηναίος Μαράκης / ανάπηρος (αιμοκαθαιρόμενος νεφροπαθής), μέλος ΚΕΕΡΦΑ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (Δ.Ε Χανίων)

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
"Για μια δυνατή εργατική αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στην πόλη των Χανίων"




Δεν αρκεί να ανοίγεις τα ζητήματα της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης χωρίς να ανοίγεις τα ζητήματα του ρατσισμού και του φασισμού, της πάλης για την δίκη-καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και κατ' επέκταση χωρίς να ανοίγεις τα ζητήματα όχι απλώς για να πάρουμε πίσω την πόλη, τις ζωές και τα δικαιώματα μας αλλά για να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση και για να βγουν από το κοινωνικό περιθώριο οι επισφαλώς εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι, οι ανάπηροι, οι Ρομά, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι ΛΟΑΤ συνάνθρωποι μας, χωρίς να αναδείξεις τα ζητήματα της γυναικείας καταπίεσης.

Κι αυτά δεν θα γίνουν χωρίς την ανάδειξη, την στήριξη και την οργάνωση εκείνων των εργατικών, κοινωνικών και πολιτικών αγώνων που πραγματοποιούνται, και που μπορούν να πραγματοποιηθούν, σε κάθε χώρο δουλειάς κι οποίοι προωθούν από προοδευτική θέση όλα τα παραπάνω. Αγώνων, όπου όχι μόνο δεν συμβιβάζονται με τον ανταγωνισμό των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο και των συστημικών αυτοδιοικητικών παρατάξεων σε τοπικό κι οποίες διεκδικούν ποιός θα διαχειριστεί καλύτερα τη μνημονιακή εξαθλίωση μέσα στα πλαίσια που όριζε ο Καλλικράτης και πλέον ο Κλεισθένης. 

Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τις κατάλληλες πρωτοβουλίες που όχι μόνο θα αναδείξουν τα προβλήματα αλλά και που θα προσεγγίσουν τις κοινωνικές ομάδες και τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν όλα τα παραπάνω.

Όπως τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα η "Ανταρσία στα Χανιά", με την παρουσία της στους καταυλισμούς των Ρομά, με τη συζήτηση που πραγματοποίησε με τους εργαζόμενους της ΔΕΔΙΣΑ, ανοίγοντας το ζήτημα για τα δικαιώματα και την ορατότητα των ανάπηρων συμπολιτών μας με σχετικό κείμενο που έγραψαν ανάπηροι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης και μακριά από τον ανούσιο, μισαναπηρικό τηλεοπτικό πόλεμο εντυπώσεων των τελευταίων ημερών αλλά και με τη στήριξη των πρώτων Pride στην Κρήτη κι έχοντας υπερήφανα για μέλη και υποψηφίους της ΛΟΑΤ άτομα, με γυναίκες υποψήφιες δημοτικούς συμβούλους, οι οποίες συμμετείχαν ενεργά στην πρώτη ιστορικά πανελλαδική απεργία στις 8 Μάρτη για τα δικαιώματα των γυναικών για τα δικαιώματα των γυναικών που πραγματοποιήθηκε και στην πόλη μας. 

Με πρωτοβουλίες που εφαρμόζονται εντός κι εκτός του δημοτικού συμβουλίου, κι αποδέχονται όλοι, για να μην δοθεί δημόσιος χώρος στην ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, με την στήριξη των αγώνων των εκπαιδευτικών, των συμβασιούχων του Δήμου Χανίων, για το δικαίωμα να διδάσκονται τα παιδιά των Αλβανών τη μητρική τους γλώσσα. Με παρουσία τέτοια, η οποία μας καθιστά τη μόνη παράταξη που είναι ικανή να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα και μέσα στην προεκλογική περίοδο και μακριά από κινήσεις εντυπωσιασμού, ιλουστρασιόν φυλλάδια, φανταχτερά προγράμματα -όλα όμοια μεταξύ τους- και λαμπερά χαμόγελα. Με πρωτοβουλίες που ολόκληρη την προηγούμενη πενταετία ανέδειξαν κρίσιμα ζητήματα για την πόλη μας όπως με την μεγάλη εκδήλωση για τους ελεύθερους χώρους που είχαμε οργανώσει στην πλατεία της Σπλάντζιας ή με την ανάδειξη του θέματος σχετικά με την κατασκευή οχτώ σχολείων και την ανακατασκευή του πάρκου Ειρήνης & Φιλίας των Λαών μέσω της μεθόδου ΣΔΙΤ.

Ο αγώνας συνεχίζεται! Μακριά από τις διάφορες λαμπερές υποσχέσεις για ανάπτυξη, που θα καρπωθούν λίγοι και καλοί και θα φέρουν περισσότερη φτώχεια κι εργασιακή εκμετάλλευση, πέρα από λογικές συνδιαχείρισης της φτώχειας μας, ως "Ανταρσία στα Χανιά" διεκδίκουμε να εκφράσουμε τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο, οι οποίοι μπορούν να έχουν και θα έχουν συνέχεια. Για μια δυνατή εργατική αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στην πόλη των Χανίων. 

Ειρηναίος Μαράκης 
ανάπηρος (αιμοκαθαιρόμενος νεφροπαθής), μέλος ΚΕΕΡΦΑ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (Δ.Ε Χανίων) με την Ανταρσία στα Χανιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου