Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Χανιά 16.9.2023 - Διαδήλωση ενάντια στη δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη από τα ΤΑΕ

 


Διαδήλωση ενάντια στη δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη από τα ΤΑΕ

Μαζική, μαχητική και με παλμό ήταν η σημερινή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στη δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη από άντρες των ΤΑΕ. Οι συγκεντρωμένοι βάδισαν από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς προς την πλατεία 1886 και μέσω των οδών Κυδωνίας και Αποκορώνου κατέληξε στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων. Ακολούθησε στάση διαμαρτυρίας και αργότερα οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο κέντρο των Χανίων. Στην κεφαλή της πορείας βάδισαν μέλη της οικογένειας του Κ. Μανιουδάκη. 
 
Η Ανταρσία στα Χανιά - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή συμμετείχε με δικό της μπλοκ και με παρουσία του Ειρηναίου Μαράκη, υποψήφιου δημάρχου και δημοτικού συμβούλου Χανίων καθώς και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και μελών της κίνησης. 
 
Η Ανταρσία στα Χανιά σε σχετική ανακοίνωση ανάφερει ότι «Η πολιτική του "νόμου και της τάξης" που ακολουθεί η κυβέρνηση όπως πρόσφατα ενάντια σε διαδηλωτές στη Λάρισα με αφορμή τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή είναι ένα καθαρό μήνυμα στην αστυνομία να συνεχίσει τη δολοφονική δράση της κατά του κινήματος και διάφορων πολιτών. Δεν διαφέρει από τη δράση του Λιμενικού που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος (Πύλος).
 
Στα Χανιά, έχουμε εμπειρία από τη βιομηχανία διώξεων που στήθηκε τα προηγούμενα χρόνια που οδηγούσε αγωνιστές στα δικαστήρια με τη διαμεσολάβηση της Ασφάλειας Χανίων έως την προσπάθεια καταστολής εργατικών και αντιφασιστικών διαδηλώσεων. Το πρόσφατο σκάνδαλο με τη σύλληψη για διαφθορά του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και συνδικαλιστή και ο οποίος υπηρετούσε στη φρουρά γνωστού πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει ότι η αστυνομική αυθαιρεσία επωφελείται από την πολιτική κάλυψη και προστασία που της παρέχει η κυβέρνηση της Νέας.

Η αυθαιρεσία οδηγεί σε επιθέσεις κατά εργαζόμενων κι ανυποψίαστων πολιτών και δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που βάζουν τα κέρδη των καπιταλιστών πάνω από τις ζωές και τις ανάγκες μας».
 

 
 
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η Ανυπόταχτη Κρήτη - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση με πανό που έγραφε «Άλλη μία κρατική δολοφονία από την αστυνομία - Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι - Τοπικό κράτος, κεφάλαιο, ΜΜΕ συγκαλύπτουν - Αγώνας για ζωή & ελευθερίες», το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών παράρτημα Χανίων, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η ΛΑΕ και η Ανοιχτή Συνέλευση για τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη. Κάλεσμα στην κινητοποίηση δημοσίευσαν ακόμα η Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης και το Τραβέρσο - στο Πολυτεχνείο.
 
Στην πορεία μεταξύ άλλων ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Φωτιές, πλημμύρες, τρομοκρατία - κάτω η Νέα Δημοκρατία», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή - εμπρός για απεργία γενική», «Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία με όπλο την κατάληψη και την απεργία», «Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή - αγώνας, ρήξη, ανατροπή», «Αυτοί που δέρνουν φοιτητές και εργάτες, είναι οι μόνοι τρομοκράτες», «Λεφτά για την υγεία, λεφτά για την παιδεία και όχι για ραφάλ και την αστυνομία», «ΜΑΤ ΤΑΕ δολοφονούν, εδώ και τώρα να διαλυθούν», «Η αστυνομία δολοφονεί, εδώ και τώρα ν' αφοπλιστεί», κ.α. 
 
Φωτογραφίες: Άννα Μαρ.
Χανιά, 16.9.2023
 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου