Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Ειρηναίος Μαράκης υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων με την Ανταρσία στα Χανιά στο ZARPA RADIO 896 (video)


 


Χανιά | Ειρηναίος Μαράκης: «Ένα δημοτικό συμβούλιο πρέπει να βάζει πάνω από όλα τις ανάγκες των πολιτών – Κανείς δεν έχει παντρευτεί την καρέκλα» (Video)

«Ένα δημοτικό συμβούλιο πρέπει να βάζει πάνω από όλα τις ανάγκες των πολιτών. Και να έχουμε κατά νου όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι είμαστε περαστικοί. Κανείς δεν έχει παντρευτεί την καρέκλα» σημείωσε ο Ειρηναίος Μαράκης, δημοτικός σύβμουλος Χανίων και υποφήφιος δήμαρχος επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στα Χανιά» που φιλοξενήθηκε το πρωί στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη. Παράλληλα ο κ. Μαράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την είσοδο της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου καθώς για πρώτη φορά θα ισχύσει το ελάχιστο ποσοσό του 3%.

Ο ίδιος ανέλαβε τα ήνια της παράταξης και την εκπροσώπησή της στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο, μόλις τον περασμένο Ιούλιο μετά την αποχώρηση του Σεραφείμ Ρίζου ο οποίος μετακόμισε στην Αθήνα.

Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δέχτηκε φραστική επίθεση από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Παπαδογιάννη:

«Δεν μπορούσαν να μας αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα. Έχει ξαναδεχτεί επιθέσεις η Ανταρσία στα Χανιά. Εκεί απαντάς πολιτικά αλλά από ‘κει και πέρα δεν μπορείς να ανεχτείς και τον άλλον να σου λέει «κάτσε κάτω μικρέ». Τέτοια φαινόμενα προσπαθούν να κάνουν τον αντίπαλο να σιωπήσει. Μιλάμε για κακοποιητικές συμπεριφόρες μέσα στην κοινωνία που όλα έχουν να κάνουν με το ότι κάποιος φοβήθηκε. Στο πολιτικό κομμάτι, ο κ. Κεμεσίδης πετάχτηκε όταν διέκοπτα τον Δήμαρχο πάνω στην συζήτηση όπου κατηγορούσε την παράταξή μας για αλαζονεία, ότι διεκδικούμε να εκφράσουμε αποκλειστικά εμείς και μόνο τους Χανιώτες.

Το πρόβλημα είναι πόσα είδη Χανιωτών υπάρχουν. Γιατί είναι εκείνοι που έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα και ο απλός κόσμος, ο οποίος ζει μία πάρα πολύ δύσκολη ζωή» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Είναι αλήθεια ότι διεκδικούμε να εκφράσουμε την πλειοψηφία των εργαζομένων που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες, να φέρουμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τα κινήματα και τις διεκδικήσεις για πράσινο, για τους δημόσιους χώρους.».

Στην ερώτηση για την κριτική που έχει δεχτεί η παράταξη ότι ασκεί μηδενιστική αντιπολίτευση, απάντησε πως «Εμείς ποτέ δεν λέμε απλώς ένα ξερό όχι, υπάρχει από πίσω αιτιολόγηση και επιχειρήματα. Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι ο Δήμος προχωρά σε απευθείας αναθέσεις ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται καν.

Για παράδειγμα βλέπουμε στην Διαύγεια απόφαση για δαπάνη 9.500 ευρώ, στα social media για τουριστική προβολή. Είναι ένα υπέρογκο ποσό. Είμαστε ένας τουριστικός δήμος αλλά είμαστε μόνο αυτό. Με πρόσχημα τον τουρισμό, η κοινωνική ζωή της πόλης αλλάζει ραγδαία, οι κάτοικοι εκδιώχνονται από την παλιά πόλη και από το κέντρο, αλλάζει η φυσιογνωμία της πόλης, τα ενοίκια ανεβαίνουν ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν κερδίζουν από αυτό, αλλά οδηγούνται σε διαρκώς σκληρότερους εργασιακούς όρους και καταπίεση.

« Υπάρχει κόσμος που έχει οργιστεί με την δημοτική Αρχή »

Ο κ. Μαράκης, αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης σημειώνοντας πως αν εξαιρέσουμε την «Λαϊκή Συσπείρωση» η «Ανταρσία στα Χανιά» είναι από τις παλαιότερες παρατάξεις. Ενώ για το 3% έκανε λόγο πως «έχει θεσπιστεί για να μην επιτρέψει σε παρατάξεις όπως η δική μας να εκπροσωπηθούν στα δημοτικά συμβούλια».

«Μεγαλώσαμε το ψηφοδέλτιο μας με νέο κόσμο, άτομα από κάθε χώρο δουλειάς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, άτομα με αναπηρία. Διεκδικούμε να είμαστε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, αυτός είναι ο στόχος μας. Τα μηνύματα είναι θετικά. Υπάρχει κόσμος που έχει οργιστεί με την δημοτική Αρχή δεν θέλει την επανάληψη μίας κάκιστης διαχείρισης.

Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις για τα εργασιακά, για τον πολιτισμό, για τον δημόσιο χώρο, για την εκπαίδευση. «Ένας δήμος πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μας πρωτεργάτης στην υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων»

 Πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου