Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Ποτέ ξανά φασισμός! - Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων και των ιδιωτικοποιήσεων που στηρίζει τους φασίστες

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ:
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο: Δευτέρα 18/9, Πλ. Αγοράς 7μμ


Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τρία χρόνια μετά την καταδίκη της δολοφονικής συμμορίας το αντιφασιστικό κίνημα έρχεται αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οργανώνει και καθοδηγεί μια νέα ρατσιστική εκστρατεία στοχοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως υπαίτιους για τις φωτιές στον Έβρο και παράλληλα δίνει πολιτική κάλυψη στους φασίστες δολοφόνους του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και του Σιζάρ Σαφτάρ στα Πατήσια. Ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του νομιμοποιούν τη συμμετοχή του Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές επιβεβαιώνοντας το κίνημα που μιλούσε για τον ψεύτικο "αντιφασισμό" τους που στο τέλος επέτρεψε στους ναζί Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη να μπουν στη Βουλή ενώ παράλληλα υποδέχτηκε την Ιταλίδα πρόεδρο Μελόνι, τη νοσταλγό του Μουσολίνι.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετακινήσει τις ευθύνες της για τις αποτυχίες της στη διαχείριση των πυρκαγιών και της ακρίβειας στους πρόσφυγες των πολέμων και οι απόπειρα συγκάλυψης των ρατσιστικών εγκλημάτων θα πέσει στο κενό. Η Νέα Δημοκρατία που κάνει ανοίγματα στην ακροδεξιά έχει βάψει τα χέρια της με αίμα από την μία με τον πνιγμό των 600 προσφύγων ανοιχτά της Πύλου και από την άλλη με τους 27 πρόσφυγες που κάηκαν ζωντανοί στο δάσος της Δαδιάς.

Το αντιφασιστικό κίνημα που έστειλε τους δολοφόνους των ταγμάτων εφόδου στη φυλακή και δεν επέτρεψε στις Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη να κάνουν κινητοποίηση ενάντια στο 1ο Αυτοοργανωμένο Pride Χανίων γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι ο δρόμος για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή περνάει μέσα από τον ενωτικό αγώνα των συνδικάτων και της νεολαίας, για να οδηγήσουμε στην ήττα τις επιθέσεις της κυβέρνησης που αντί για δασοπροστασία και αντιπλημμυρικά έργα αγοράζει Ραφάλ, φτιάχνει φράχτες και καταδιώκει μέχρι θανάτου πρόσφυγες.

Ο ενωτικός αγώνας των συνδικάτων, των φοιτητών, των προσφύγων, της Αριστεράς και των κινημάτων στις γειτονιές είναι η δύναμη για να συντρίψουμς τους φασίστες και να διώξουμε τη κυβέρνηση που τους καλύπτει.

Απαιτούμε:

  • Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των προσφύγων στη Πύλο και τη Δαδιά.
  • Άσυλο, χαρτιά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
  • Να μπει οριστικό τέλος στην πολιτική των κλειστών συνόρων, των φραχτών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
  • Η δίκη σε β΄ βαθμό στο Εφετείο να καταλήξει σε μεγαλύτερες ποινές για τους δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.


Γι' αυτό, δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες να συμμετέχουν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 18/9 και ώρα 7μμ στην πλατεία Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου