Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Δικαιοσύνη για τον Κ. Μανιουδάκη - Λεφτά για πυρόσβεση, υγεία, παιδεία - Όχι για ραφάλ και την αστυνομία!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ! 

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΡΑΦΑΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η Ανταρσία στα Χανιά - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή καταγγέλλει την κτηνώδη δολοφονική επίθεση των ΤΑΕ απέναντι στον Κώστα Μανιουδάκη την Παρασκευή 1/9 στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών. Ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ενός «αστυνομικού ελέγχου» αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια από άντρες της υπηρεσίας που τον έσερναν δεμένο με χειροπέδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις δολοφονούν εν ψυχρώ εργαζόμενους, μέλη του εργατικού κι αντιφασιστικού κινήματος, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και Ρομά. Από την εκτέλεση του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα το 2008 μέχρι το θάνατο του Βασίλη Μάγγου που είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας στο Βόλο το 2020 και κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μέχρι τη δολοφονία του 16χρονου Νίκου Σαμπάνη για 20€ βενζίνη μια ευθεία γραμμή συνδέει την αστυνομική αυθαιρεσία και την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η πολιτική του "νόμου και της τάξης" που ακολουθεί η κυβέρνηση όπως πρόσφατα ενάντια σε διαδηλωτές στη Λάρισα με αφορμή τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή είναι ένα καθαρό μήνυμα στην αστυνομία να συνεχίσει τη δολοφονική δράση της κατά του κινήματος και διάφορων πολιτών. Δεν διαφέρει από τη δράση του Λιμενικού που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος (Πύλος).

Στα Χανιά, έχουμε εμπειρία από τη βιομηχανία διώξεων που στήθηκε τα προηγούμενα χρόνια που οδηγούσε αγωνιστές στα δικαστήρια με τη διαμεσολάβηση της Ασφάλειας Χανίων έως την προσπάθεια καταστολής εργατικών και αντιφασιστικών διαδηλώσεων. Το πρόσφατο σκάνδαλο με τη σύλληψη για διαφθορά του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και συνδικαλιστή και ο οποίος υπηρετούσε στη φρουρά γνωστού πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει ότι η αστυνομική αυθαιρεσία επωφελείται από την πολιτική κάλυψη και προστασία που της παρέχει η κυβέρνηση της Νέας.

Η αυθαιρεσία οδηγεί σε επιθέσεις κατά εργαζόμενων κι ανυποψίαστων πολιτών και δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που βάζουν τα κέρδη των καπιταλιστών πάνω από τις ζωές και τις ανάγκες μας. Δεν ξεχνάμε, ότι μέσα στο τελευταίο εξάμηνο είχαμε 57 νεκρούς στα Τέμπη, εκατοντάδες πνιγμένους πρόσφυγες στα ανοιχτά της Πύλου, έναν ακόμη άγνωστο αριθμό νεκρών μέσα στις πυρκαγιές από τη Ρόδο ως τη Δαδιά και τώρα μια νέα εκατόμβη στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία. Δίπλα στους νεκρούς από τις «φυσικές» καταστροφές στέκονται τα θύματα των ανοιχτών δολοφονιών, ο Μιχάλης Κατσουρής και ο Σιράζ Σαφτάρ από τα μαχαίρια των νεοναζί και τώρα ο Αντώνης Καρυώτης από την απληστία των εφοπλιστών.

Όλα τα νήματα οδηγούν στους ίδιους ένοχους για αυτά τα εγκλήματα. Είναι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, οι υπουργοί της και τα αφεντικά της κυρίαρχης τάξης που διαπλέκονται και καθοδηγούν την κυβέρνηση και τις αρχές όπως η αστυνομία.

Δεν θα κάνουμε πίσω! Ούτε οι νόμοι, ούτε η βία τους θα μας σταματήσουν!

Απαιτούμε:

• Δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη! Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του! Ένοχοι η κυβέρνηση και η αστυνομία!

• Να καταργηθεί και να αφοπλιστεί η αστυνομία!

• Λεφτά για πυρόσβεση, υγεία, παιδεία! Όχι για ραφάλ και την αστυνομία!

• Διεκδικούμε μια πόλη ελεύθερη από την αστυνομική βία και την καταστολή!

Όλες, όλοι και όλ@ στη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας το Σάββατο 16/9 και ώρα 12μμ στην Πλατεία Αγοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου