Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Ψηφοδέλτιο και βασικές αρχές από την “Ανταρσία στα Χανιά”

 
Tο ψηφοδέλτιο και τις βασικές τις θέσεις παρουσίασε η “Ανταρσία στα Χανιά” σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τρίτης.

Για ένα «αγωνιστικό και ενωτικό ψηφοδέλτιο με 78 υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους εργαζόμενους και εργαζόμενες στην εκπαίδευση, την υγεία, το δήμο, τον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, καλλιτέχνες, ανέργους, συνταξιούχους αγωνιστές από τα κινήματα των Χανίων» μίλησε η υποψήφια Άννα Μαματσή και μέλος στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την πλειοψηφία της πόλης που ασφυκτιά από το γεγονός ότι τα Χανιά έγιναν μια πόλη αφιλόξενη για τους κατοίκους της και φιλόξενη για τους τουρίστες, που τα ενοίκια είναι εξωπραγματικά, που γίνονται εξώσεις μακροχρόνιων μισθώσεων για να γίνουν Arbnb, που νεοδιόριστοι, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και επικουρικοί γιατροί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι αυτό τη στέγης» δήλωσε ο κ. Φώτης Μπιχάκης μέλος της ΕΛΜΕ Χανίων συμπληρώνοντας πως

Η Μαργαρίτα Παπαμηνά μέλος του Σωματείου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε στις ελλείψεις στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία των Χανίων μιλώντας για παιδιά που «στοιβάζονται σε 25αρια τμήματα και αίθουσες “προκάτ” σε σχολεία χωρίς αυλές» και για «υπηρεσίες του Δήμου που έχουν διαλυθεί και έχουν αντικατασταθεί από εργολάβους αφήνοντας τα σχολεία έκθετα και σε πλήρη διάλυση. Έχει να κτιστεί σχολείο από το 2007 στα Χανιά.»

Ο αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Χανίων κ. Λάμπρος Καστρινάκης μίλησε για το «αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη που μας ζητάει να δουλεύουμε δύο 8ωρα» και συμπλήρωσε πως «είμαστε δίπλα στα κινήματα της πόλης και σε όλους τους αγώνες για το στρ. Μαρκοπούλου, τους Αγ. Αποστόλους που με την καινούργια επένδυση- θεατράκι πάνε να αφαιρέσουν πράσινο από την πόλη μας και για το λόφο Καστέλι θέλουμε να παραμείνει δημόσιος χώρος και όχι ξενοδοχείο…».

Σε τρεις άξονες αναφέρθηκε ο ελευθ. επαγγελματίας Μανώλης Φιωτάκης. «Να κλείσουν οι βάσεις, να σταματήσουν οι εξοπλισμοί. Θέλουμε ανοικτές πόλεις με δομές για τους αστέγους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ζούμε μαζί και θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί. Όπως κλείσαμε τα γραφεία των φασιστών δύο φορές το ίδιο θα κάνουμε τώρα» είπε μεταξύ άλλων.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

«Και στα Χανιά η Νέα Δημοκρατία σε συνεργασία με το τοπικό ΠΑΣΟΚ έχουν κτίσει ένα μόνο κατ’ όνομα ενωτικό ψηφοδέλτιο που φιλοδοξεί να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική των προηγούμενων ετών. Όταν ο κ. Σημανδηράκης αναφέρετε στην “Ανταρσία στα Χανιά” ότι κάνει πολιτική το κάνει για να υποτιμήσει την παρέμβαση και να προσβάλλει τις ανάγκες των πολιτών» τόνισε κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του της παράταξης που είναι επικεφαλής ο κ. Ειρηναίος Μαράκης υποψήφιος δήμαρχος, νυν δημ. Σύμβουλος και πρώην οργανωτικός υπεύθυνος της ΚΕΕΡΦΑ Χανίων. Ο κ. Μαράκης επισήμανε πως η “Ανταρσία στα Χανιά” συμμετέχει για τρίτη φορά στις δημοτικές εκλογές ποιο ενισχυμένη πολιτικά για να δώσει τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και τη διοίκηση Σημανδηράκη που επιχειρεί να ξεπουλήσει την πόλη, γειτονιά τη γειτονιά, πάρκο με πάρκο επιβάλλοντας μια πολιτική ιδιωτικοποιήσεων.» Έπειτα υπογράμμισε πως η “Ανταρσία στα Χανιά” απαιτεί « ελεύθερους δημόσιους χώρους, υπεράσπιση του συνδικαλιστικού δικαιώματος» και ότι βρίσκεται ενάντια «στην απόφαση τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος, ενάντια στην απόφαση των “Σπαρτιατών” τα πόδια τους στην πόλη και στις γειτονιές μας. Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, επιδότηση ενοικίων, κατοικίες για τους φτωχούς και τις αδύναμες οικονομικά ομάδες κα.»

Σε ερώτηση των “Χ.ν.” ότι η παράταξη του θίγει ζητήματα της γενικής πολιτικής που πολλές φορές δεν άπτονται των θεμάτων του Δήμου Χανίων ο κ. Μαράκης απάντησε πως «η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις χρησιμοποιούν ένα τέχνασμα για να συσκοτίσουν την πραγματική εικόνα στην πόλη. Όταν η δημ. Αρχή υπερασπίζεται τη “Λευκή Νύχτα” την επιπλέον δίωρη εργασία, όταν επιχειρεί να καταστρέψει το πάρκο των Αγίων Αποστόλων, δεν είναι όλα αυτά άσχετα. Η κυβέρνηση και το τοπικό κράτος επιχειρούν να εξαλείψουν κάθε φωνή αντίστασης». Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο κ. Μπιχάκης είπε πως ο Δήμος Χανίων αποφάσισε «να συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική των ΣΔΙΤ για το κτίσιμο των σχολείων και το αποτέλεσμα είναι από τη δημαρχία Σκουλάκη, Βάμβουκα και Σημανδηράκη να μην έχουμε κανένα σχολείο! Και η ίδια η σύμβαση που υπέγραψαν προβλέπει ότι αν και όταν κτιστούν τα 7 σχολεία, τα ενοίκια θα υπερβαίνουν το ποσό που δίνεται κάθε χρόνο για τη συντήρηση των 164 σχολείων του Δήμου Χανίων!»

Χανιώτικα Νέα (5/9/2023) 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου