Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Διεκδικούμε δωρεάν παιδεία για όλους - Στηρίζουμε την ΕΛΜΕ Χανίων και τα μαχητικά σωματεία της εκπαίδευσης

 

Φωτογραφία: Η ΕΛΜΕ Χανίων στην απεργία ενάντια στο νομοχέδιο Γεωργιάδη (21/9/2023)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
Οι εκβιασμοί και η απόπειρες τρομοκρατίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατιας προς τα μαχητικά σωματεία της εκπαίδευσης έχουν πέσει στο κενό. Η απάντηση του εκπαιδευτικού κλάδου είναι δυναμική όπως επιβεβαιώνει η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, που συγκάλεσε η ΟΛΜΕ για το Σάββατο 30/3 και που πήρε αγωνιστική απόφαση για επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από κάθε διαδικασία που συνδέεται με την Ατομική Αξιολόγηση. Είχαν προηγηθεί μαζικές συνελεύσεις εκπαιδευτικών σε κάθε γωνιά της χώρας με αποτέλεσμα πάνω από 30 ΕΛΜΕ και περίπου 45 ΣΕΠΕ της χώρας να έχουν απόφαση για προκήρυξη Απεργίας Αποχής. Οι συνελεύσεις τόσο στην ΕΛΜΕ, όσο και στον ΣΕΠΕ Χανίων ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων χρόνων κι έδωσαν τον τόνο όπως και η κινητοποίηση αλληλεγγύης φορέων, συλλογικοτήτων και συνδικαλιστών την Τρίτη 26/3 όπου εκδικάστηκε η αγωγή του δημοσίου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων.
 
Το δικαστήριο σε μια δίκη - παρωδία αποφάσισε αρνητικά κρίνοντας την Απεργία – Αποχή της ΕΛΜΕ Χανίων ως παράνομη, παρόλο που η αγωγή του Δημοσίου ήταν γεμάτη ανακρίβειες όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί. Η κυβέρνηση, μην έχοντας άλλο τρόπο να καταστείλει τις συλλογικές απεργιακές δράσεις, επιχειρεί να αξιοποιήσει την απόφαση για να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς με σχετική εγκύκλιο που ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζει ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν μπορούν να κηρύξουν Απεργία – Αποχή. Τέτοιες μεθοδεύσεις θυμώνουν το εκπαιδευτικό κίνημα και γιγαντώνουν τις αντιδράσεις. 
 
Είναι ώρα να εμποδίσουμε εδώ και τώρα αυτή την επίθεση ενάντια στα σωματεία της εκπαίδευσης από μια κυβέρνηση που την ίδια ώρα, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποποιηθεί τις ευθύνες της για εγκλήματα όπως στα Τέμπη όπου σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι.
 
Όλοι/ες, στα δικαστήρια Χανίων την Τρίτη 2/3 και ώρα 10.30πμ όπου εκδικάζεται η Έφεση της ΕΛΜΕ Χανίων για την καταδικαστική απόφαση για την Απεργία – Αποχή.
 
Να αποσυρθεί τώρα η μήνυση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ στην οποία προέβη σύμβουλος μετά από την ομόφωνη διαγραφή της από τη Γενική Συνέλευση του σωματείου. Η σύμβουλος είχε προχωρήσει σε ατομικές αξιολογήσεις συναδέλφων, παραβιάζοντας τις αποφάσεις τόσο της ΕΛΜΕ Χανίων όσο και της ΟΛΜΕ για την μη συμμετοχή στη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Σωματείου (μέσω ανακοινώσεων, παρεμβάσεων κλπ) να διασφαλίσει τις αποφάσεις.
 
Στηρίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Κάτω η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
 
Χανιά, 1/4/2024
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου