Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Θέσεις για την εκλογική μας παρέμβαση: Αγώνας-ρήξη-ανατροπή ενάντια στην πολιτική ΕΕ-Κυβέρνησης-Δημοτικής αρχής / Για την πόλη και τη ζωή των αναγκών μας!

 


 

Ενάντια στην πολιτική ΕΕ-Κυβέρνησης-Δημοτικής αρχής

ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Για την πόλη και τη ζωή των αναγκών μας!

Οι εκλογές της 8ης Οκτώβρη είναι μια κεντρική πολιτική μάχη. Αποτελούν ευκαιρία να μαυρίσουμε μαζικά  τη Νέα Δημοκρατία και τους τοπικούς «εκλεκτούς» της , να ανακόψουμε την άνοδο της ακροδεξιάς και να  στείλουμε μήνυμα ανατροπής στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της Αριστεράς των αγώνων και του αντικαπιταλισμού!

Η πολυκρίση του καπιταλισμού που βιώνουμε δείχνει το πιο καταστροφικό και βάρβαρο πρόσωπό της. Οι πρόσφατες πλημμύρες και οι νεκροί στη Θεσσαλία ήρθαν να προστεθούν στη μακριά λίστα των καταστροφών μετά  τις πυρκαγιές στον Έβρο, την Πάρνηθα, τη Ρόδο, τη μαζική δολοφονία 57 νέων στα Τέμπη, τις δολοφονίες  μεταναστών στην Πύλο και τη Δαδιά, τον πνιγμό του Αντώνη εξαιτίας της απληστίας των εφοπλιστών. 

Η απαξίωση του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής, χτυπάει βάρβαρα την εργατική τάξη,  την αγροτιά και τη νεολαία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση καταστροφής που δεν διστάζει,  για να σωθεί από την οργή του κόσμου, να κάνει πλάτες στις ναζιστικές συμμορίες που δολοφόνησαν τον Μιχάλη  Κατσουρή και τον Σιράζ Σαφτάρ στην Αθήνα και βασανίζουν πρόσφυγες στον Έβρο.  

Οι περιφερειάρχες και Δήμαρχοι της ΝΔ σ όλη την Ελλάδα ( Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, Αν. Μακεδονίας &  Θράκης Χ. Μέτιος, ο Μπακογιάννης στην Αθήνα, Β. Τσιάκος στην Καρδίτσα, ο Μπέος στο Βόλο κλπ) είναι τα  μεγαλύτερα στηρίγματα των μεγαλοεργολάβων, των απευθείας αναθέσεων, των πολυεθνικών του τουρισμού, της  διασπάθισης του δημόσιου χρήματος για τον πλουτισμό των «κολλητών» κερδοσκόπων του real estate.  

Η δημοτική αρχή Σημανδηράκη (στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), την 4ετία που πέρασε ευθυγραμμίστηκε  απόλυτα με την πολιτική της ΝΔ και την έκανε πράξη σε επίπεδο δήμου Χανίων. Απευθείας ανάθεση σε κολλητούς  εργολάβους από τη συντήρηση των σχολείων μέχρι τα λειτουργικά έξοδα και τις υπηρεσίες καθαριότητας και  σίτισης του Δημοτικού Γηροκομείου. Δεν πρόκειται για ανάπτυξη αλλά για καταστροφή.  

Διαμόρφωσαν το πολιτικό πλαίσιο για να μπορούν παντός είδους επιχειρηματικά συμφέροντα να στήσουν  ένα τεράστιο φαγοπότι πλουτισμού, ασυδοσίας, καταπάτησης δημόσιου χώρου και δικαιωμάτων. Μετέτρεψαν τα  Χανιά σε φυτώριο σκανδάλων, διαφθοράς και συγκάλυψης (ακίνητη περιουσία του Δημοτικού Γηροκομείου,  επαναφορά «άτυπων» δωρεών-έξτρα του νοσηλίου που δίνει ο ΕΟΠΥΥ, Αγ. Σκέπη, κλινική με παρένθετες μητέρες,  χρηματισμός ανώτερων αστυνομικών υπαλλήλων κλπ).  

Η περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους δήμους έχει συνδυαστεί απόλυτα με την πολιτική της  δημοτικής αρχής Σημανδηράκη και μεταφοράς του κόστους της λειτουργίας του δήμου στους φτωχούς. Η  λεγόμενη οικονομική ευρωστία του δήμου Χανίων στηρίζεται στα πανάκριβα «ανταποδοτικά» τέλη  ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, αποκομιδής σκουπιδιών, παρκινγκ την ίδια στιγμή που το τουριστικό κεφάλαιο  απολαμβάνει σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές.

Τα εργατικά δικαιώματα καταπατούνται. Οι παραλίες και τα πεζοδρόμια καταλαμβάνονται από  τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες. Τα ενοίκια είναι απλησίαστα. Τα σχολεία ρημάζουν σε ανεπαρκή κτίρια, με  ελάχιστες καθαρίστριες, ενώ τα βάρη λειτουργίας και συντήρησής τους μεταφέρονται στους γονείς. Εκατοντάδες  οικογένειες βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και αναγκάζονται να  πληρώνουν αδρά τον ιδιωτικό τομέα.  

Ό,τι έχει απομείνει από το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας λειτουργεί χάρη στο ξεζούμισμα και την  αυτοθυσία των εργαζόμενων. Ο πολιτισμός, η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά παραδίνονται στους χορηγούς  και τα «μεγάλα ονόματα» εις βάρος των ανθρώπων του πολιτισμού, της τέχνης και της επιστήμης. Οι γειτονιές και οι πλατείες μετατρέπονται σε υπαίθρια mall. Μικρά και μεγάλα έργα του Δήμου (κήπος, αγορά, δρόμοι)  παραδίνονται στην ασυδοσία εργολάβων (μισθοί πείνας, επισφαλή εργασία για τους εργαζόμενους,  καθυστερήσεις, κακοτεχνίες και επιπλέον οικονομικά βάρη για τους κατοίκους).

Η Ανταρσία στα Χανιά, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, πάνω από δέκα χρόνια στηρίζει όλες τις  αντιστάσεις σε αυτή την πολιτική. Τους αγώνες και τις απεργίες των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, μόνιμων και  συμβασιούχων, για προσλήψεις και αξιοπρεπείς μισθούς και υπηρεσίες του Δήμου. Τις μάχες των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών ενάντια στην διάλυση του ΕΣΥ και της δημόσιας Παιδείας. Τους καλλιτέχνες, τους εργαζόμενους  στον τουρισμό και τον επισιτισμό. Τις μάχες για τους δημόσιους χώρους ενάντια στην αρπακτικότητα του  κεφαλαίου, το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, το λόφο Καστέλι, τους Αγ. Απόστολους κλπ.  

Είναι η παράταξη που υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων να ζουν με αξιοπρέπεια και να έχουν  όλοι οι πολίτες δωρεάν ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες (σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, Δημοτικό  Γηροκομείο, βοήθεια στο σπίτι κλπ), του μαχητικού αντιφασισμού, της υπεράσπισης των μεταναστών εργατών και  των προσφύγων. Η παράταξη υπεράσπισης των γυναικείων και ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων. Των ανθρώπων του  πολιτισμού και του αντιπολεμικού κινήματος, των αγώνων των ΑΜΕΑ ενάντια στον αποκλεισμό και την  περιθωριοποίηση.  

Στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη στηρίζουμε μαζικά την  Ανταρσία στα Χανιά και μαυρίζουμε τη δημαρχία Σημανδηράκη.

➢ Για να ανατρέψουμε την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στον Δήμο και να  διαλύσουμε τις μεθοδεύσεις του Βορίδη για αποκλεισμό της αντικαπιταλιστικής αριστεράς  με το όριο του 3%.  

➢ Για να βγει και από τις κάλπες ένα μαζικό μήνυμα ανατροπής των βάρβαρων πολιτικών  κεφαλαίου-ΕΕ-κυβέρνησης-περιφερειακών και δημοτικών αρχών και ενίσχυσης των αγώνων  για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, για μια κοινωνία που στο κέντρο θα είναι οι  ανθρώπινες ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

➢ Να στείλουμε ξανά την Ανταρσία στα Χανιά στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να συνεχίσει να  είναι η φωνή του αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης και του άθλιου συστήματος που  υπηρετεί.

Θέλουμε πίσω την πόλη, τις ζωές, τα δικαιώματά μας.

Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε Ανταρσία στα Χανιά

και μαυρίζουμε τη δημαρχία Σημανδηράκη. 


https://www.facebook.com/antarsiachania

https://antarsiachania.blogspot.com
/

https://twitter.com/antarsiachania 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου