Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Δράσεις και παρεμβάσεις της «Ανταρσία στα Χανιά»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η «Ανταρσία στα Χανιά» συμμετείχε με πανό το Σάββατο 16/9 στη διαδήλωση οργής για την αστυνομική δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη από άνδρες των ΤΑΕ. «Η πολιτική του "νόμου και της τάξης" που ακολουθεί η κυβέρνηση όπως πρόσφατα ενάντια σε διαδηλωτές στη Λάρισα με αφορμή τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή είναι ένα καθαρό μήνυμα στην αστυνομία να συνεχίσει τη δολοφονική δράση της κατά του κινήματος και διάφορων πολιτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση. «Δεν διαφέρει από τη δράση του Λιμενικού που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος (Πύλος).

Στα Χανιά, έχουμε εμπειρία από τη βιομηχανία διώξεων που στήθηκε τα προηγούμενα χρόνια που οδηγούσε αγωνιστές στα δικαστήρια με τη διαμεσολάβηση της Ασφάλειας Χανίων έως την προσπάθεια καταστολής εργατικών και αντιφασιστικών διαδηλώσεων. Το πρόσφατο σκάνδαλο με τη σύλληψη για διαφθορά του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και συνδικαλιστή και ο οποίος υπηρετούσε στη φρουρά γνωστού πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει ότι η αστυνομική αυθαιρεσία επωφελείται από την πολιτική κάλυψη και προστασία που της παρέχει η κυβέρνηση της Νέας. Η αυθαιρεσία οδηγεί σε επιθέσεις κατά εργαζόμενων κι ανυποψίαστων πολιτών και δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που βάζουν τα κέρδη των καπιταλιστών πάνω από τις ζωές και τις ανάγκες μας».

Το ίδιο βράδυ το σχήμα οργάνωσε μουσική βραδιά οικονομικής ενίσχυσης και οργάνωσης των αγώνων ενάντια στην δολοφονική κυβέρνηση και τους τοπικούς εκπροσώπους της. Αυτό το κάλεσμα έκανε στο χαιρετισμό του ο Ειρηναίος Μαράκης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, παρουσία δεκάδων υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, μελών της κίνησης, φίλων και εκπροσώπων κινημάτων της πόλης. Χαιρετισμό έκανε επίσης ο Βασίλης Λιόντος, περιφερειακός σύμβουλος με την «Ανυπότακτη Κρήτη». Μέλη των δυο σχημάτων συμμετείχαν και στη διαδήλωση για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στη συγκέντρωση και πορεία στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ που έγιναν στα Χανιά τη Δευτέρα 18/9 και την Πέμπτη 21/9 αντίστοιχα.

Για την Παρασκευή 22/9 στις 12μμ έχει προγραμματιστεί προεκλογική εξόρμηση στις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων στο κέντρο της πόλης ενώ το Σάββατο 23/9 στις 11πμ κλιμάκιο του σχήματος θα περιοδεύσει στο εμπορικό κέντρο και στη λαϊκή αγορά της οδού Μίνωος. Ο Ειρηναίος Μαράκης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων και πρώην οργανωτικός υπεύθυνος της ΚΕΕΡΦΑ θα παρευρεθεί και στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ – Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεµβρίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Χανιά, 22/9/2023

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου