Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Στην τελική ευθεία: Συνάντηση με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης & επισκέψεις στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης - ΥΔΟΜ (Διεύθυνση Πολεοδομίας) και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας



Σε συνάντηση με φιλοζωικά σωματεία της πόλης και συγκεκριμένα με το προεδρείο του Φιλοζωικού Συλλόγου "Η προστασία των ζώων" συμμετείχε ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της "Ανταρσία στα Χανιά" όπου ακολούθησε πλούσια και γόνιμη συζήτηση για πλήθος ζητημάτων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης - ΥΔΟΜ (Διεύθυνση Πολεοδομίας) στη Σούδα και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας.


Η "Ανταρσία στα Χανιά" αναγνωρίζει ότι ο θεσμός του εθελοντή αποτέλεσε μεγάλη βοήθεια στην υπόθεση της φροντίδας των ζώων. Πάρα την ανιδιοτέλεια όμως των ανθρώπων που προσφέρονται εθελοντικά να βοηθήσουν, στις στειρώσεις, αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειαζόμαστε μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό σε ικανούς αριθμούς, γιατί το έργο είναι μεγάλο και οι ανάγκες για στείρωση, φροντίδα, σήμανση, διαρκείς. Ο δήμος πρέπει να αποτελέσει βήμα διεκδίκησης των αναγκαίων προσλήψεων. Μια τέτοια οπτική στη διαχείριση των θεμάτων του δήμου μπορεί να προσπεράσει και τους σκοπέλους που βρέθηκαν μπροστά στο έργο των κτηνιάτρων. Σε ό,τι αφορά την επισήμανσή σας περί συντεχνιακών συμφερόντων, θεωρώ δεδομένο ότι αναφέρεστε σε συμφέροντα που επιδιώκουν το κέρδος και τον ατομικό πλουτισμό εκμεταλλευόμενοι την φιλοζωία, εμποδίζοντας τις δωρεάν στειρώσεις. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο κάνει επιβεβλημένη τη λειτουργία δημοτικών κτηνιατρείων με μόνιμο προσωπικό.

Αναλυτικά τις θέσεις μας για το ζήτημα μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου