Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Επίσκεψη στους Ρομά από την "Ανταρσία στα Χανιά"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Επίσκεψη στους Ρομά από την "Ανταρσία στα Χανιά"

Κλιμάκιο της δημοτικής κίνησης "Ανταρσία στα Χανιά", παρουσία του υποψήφιου Δημάρχου Χανίων Σεραφείμ Ρίζου και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, επισκέφθηκε την Κυριακή 12/5 έναν από τους τρεις καταυλισμούς των Ρομά στην περιοχή μας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Χανιά που είναι σβησμένα από τους τουριστικούς οδηγούς, στα Χανιά που κρύβονται πίσω από τη χρυσόσκονη και τη γκλαμουριά του τουρισμού, στα Χανιά της φτώχειας, της ανεργίας, της απόλυτης περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Τα προβλήματα είναι τεράστια και αφορούν την αποχέτευση και την ηλεκτροδότηση, αφορούν την εργασία καθώς και τις ευκαιρίες που έχουν αυτοί οι άνθρωποι ώστε να μπορέσουν να οργανώσουν με ανθρώπινους όρους τη ζωή τους. Οι συνθήκες στον συγκεκριμένο καταυλισμό όπως και στους άλλους δύο καταυλισμούς είναι κυριολεκτικά μεσαιωνικές.

Τεράστια είναι η ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών μέχρι σήμερα καθώς και της αντιπολίτευσης η οποία υπήρχε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο γιατί παρ' όλο ότι έχει εγκριθεί το πρόγραμμα για την μετεγκατάσταση των Ρομά, ύψους των 800 χιλιάδων ευρώ, δεν έχει γίνει τίποτα. Ο κύριος Δήμαρχος και η δημοτική αρχή έχουν πολιτική ευθύνη γιατί έθεσαν τελείως διαφορετικές προτεραιότητες στην Τεχνική Υπηρεσία αντί να υλοποιήσει αυτό που έπρεπε. Ασχολούνταν με καταδυτικά πάρκα όταν την ίδια στιγμή άνθρωποι όπως οι Ρομά υποφέρουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ζητάμε τώρα τη μετεγκατάσταση των Ρομά, ζητάμε τώρα την υλοποίηση των αιτημάτων τους, ζητάμε τώρα την ηλεκτροδότηση και να λυθεί το ζήτημα με την αποχέτευση. Ζητάμε την πλήρη ένταξη των παιδιών των Ρομά στα σχολεία, ζητάμε να ζήσουν οι άνθρωποι αυτοί με ανθρώπινους όρους όπως όλοι οι υπόλοιποι.

Χανιά, 12/5/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου