Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) κλιμάκιο της "Ανταρσία στα Χανιά"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) κλιμάκιο της "Ανταρσία στα Χανιά"

Τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της "Ανταρσία στα Χανιά", παρουσία του υποψήφιου Δημάρχου Χανίων Σεραφείμ Ρίζου και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της κίνησης, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τον ρόλο και το παραγόμενο έργο της επιχείρησης αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκε τόσο από την πλευρά μας όσο και από τους ίδιους τους εργαζόμενους το ζήτημα της έλλειψης αυτού που ονομάζουμε κοινωνικό μισθό. Τα μνημόνια, ο «Καλλικράτης» και ο «Κλεισθένης» έχουν διαλύσει το όποιο κράτος πρόνοιας. Οι εργαζόμενοι στερούνται σημαντικών υπηρεσιών που έχουν ανάγκη. Στέγαση, υγεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κατάλληλα σχολικά κτήρια, γηροκομεία, μετακίνηση κλπ είτε έχουν εγκαταλειφθεί είτε το κόστος τους έχει φορτωθεί στους φτωχούς. Αυτό που όλες οι δημοτικές αρχές ονομάζουν «κοινωνική πολιτική» τους, στην ουσία αποτελεί φιλανθρωπία που παρέχουν συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε ένα περιορισμένο αριθμό δικαιούχων που μαστίζονται από ακραία φτώχεια. Σε μια πόλη ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά, οι πρόσφατες πλημμύρες ανέδειξαν εκτός από την ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών, το ζήτημα της ασφάλειας και την ανάγκη εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων αλλά και συνολικότερα της προστασίας ζωής και υγείας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Παράλληλα εκφράσαμε την θέση μας ότι αποτελεί μονόδρομο η διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού στο δήμο και σε όλες τις υπηρεσίες του. Για την ίδια την ΔΕΔΙΣΑ διεκδικούμε από την πλευρά μας την κατοχύρωση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας που ακολουθούν. Διεκδικούμε επίσης μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, έξω οι εργολάβοι από το Δήμο και τις υπηρεσίες του. Αντιστροφή όλων των ιδιωτικοποιήσεων με ακύρωση συμβάσεων ΣΔΙΤ, εργολάβων στην καθαριότητα, το πράσινο κλπ. απελευθέρωση δρόμων, παραλιών, πεζοδρομίων. Αντιστροφή στην φορολογική πολιτική του δήμου. Οι έχοντες ν’ αρχίσουν να πληρώνουν.

Ακόμα ανοίξαμε τα ζητήματα ενάντια στην καταπίεση των γυναικών, για ανοιχτά σύνορα και για την αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό όπου προκάλεσαν έντονη συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων αναδεικνύοντας 1) το ενδιαφέρον και την ανάγκη των εργαζόμενων να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους συζητήσεις και 2) την αναγκαιότητα του συντονισμού και της κοινής δράσης απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας διαχωρίσουν με βάση το φύλο, τη φυλή και το θρήσκευμα ακόμα και με βάση τις διαφορετικές σχέσης εργασίας για να διεκδικήσουμε μια πόλη ελεύθερη για όλους και για όλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου