Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Δελτίο Τύπου: Η "Ανταρσία στα Χανιά" καθιερώνεται ως μία υπαρκτή δύναμη στην πόλη - Για την επόμενη Κυριακή δεν επιλέγουμε κανέναν



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ανοιχτή σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Ανταρσία στα Χανιά που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/5 υπήρξε μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών, για το δήμο Χανίων, της 26ης  Μαΐου. 

Κοινό τόπο στη συζήτηση αποτέλεσε η εκτίμηση ότι: 

  • Η παρουσία της «Ανταρσία στα Χανιά» μέσα στο νέο δημοτικό συμβούλιο την καθιερώνει ως μια υπαρκτή και υπολογίσιμη δύναμη στην πόλη. Η επανεκλογή μας, μάς επιβάλλει το καθήκον να παίξουμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο το ρόλο μιας μαχητικής και ενωτικής για την αριστερά και τις αντιστάσεις αντιπολίτευσης.
  • Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι η κυριαρχία αντιδραστικών πολιτικών δυνάμεων θα είναι απόλυτη ούτε ότι θα λύσουν τα φλέγοντα ζητήματα και τις χρόνιες ελλείψεις της πόλης προς όφελος των εργαζομένων. Οι πολιτικές της άγριας λιτότητας θα εξακολουθούν να κυριαρχούν στη διαχείριση του δήμου και γι’ αυτό θα αναπτυχθούν νέες εργατικές και  λαϊκές διεκδικήσεις και αντιδράσεις, τις οποίες η αριστερά θα πρέπει να στηρίξει μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. 
  • Ο κ. Παπαδογιάννης εισέπραξε τη δυσαρέσκεια τόσο από τη συνολική κυβερνητική πολιτική όσο και από τη διαχείριση Βάμβουκα. Η παράταξή του είναι μια βαθιά νεοφιλελεύθερη δεξιά παράταξη, υπεύθυνη για μια αντιδραστική και εχθρική προς τις λαϊκές διεκδικήσεις θητεία στο δήμο Χανίων κατά το παρελθόν.
  • Ο κ Σημανδηράκης προσπάθησε να κρύψει επιμελώς τη σχέση του με το βαθύ ΠΑΣΟΚ πίσω από αόριστες διακηρύξεις και επικλήσεις στο νεαρό (;) χαρακτήρα του ψηφοδελτίου του. Αρωγό σε αυτή του την προσπάθεια είχε την συνολικότερη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα την επιλογή του να στηρίξει τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη. 
  • Καμιά από τις δύο παρατάξεις δεν πρόκειται να έχει μια πολιτική που να μπορεί να ικανοποιήσει τις εργατικές ανάγκες και συμφέροντα. Αντίθετα και οι δύο αναμένεται να διαχειριστούν επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Γι’ αυτό την επόμενη Κυριακή δεν πρόκειται να επιλέξουμε κανένα. Καλούμε τους εργαζόμενους να δείξουν ανοιχτά την αντίθεσή τους με τις πολιτικές που εκφράζουν και οι δύο διεκδικητές της θέσης του δημάρχου.


Χανιά 29/5/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου