Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Συνάντηση και συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους των Χανίων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συνάντηση και συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους των Χανίων

Συνάντηση και συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους των Χανίων πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ανταρσία στα Χανιά, παρουσία του υποψήφιου δημάρχου Σεραφείμ Ρίζου.

Στη συζήτηση αναδείχτηκε τόσο η αναγκαιότητα για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς σε κάθε τομέα των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών που είτε βρίσκονται σε καθεστώς υπολειτουργίας, είτε βασίζονται στις προσλήψεις των 8μηνιτών, είτε έχουν παραχωρηθεί εξ' ολοκλήρου στα χέρια των εργολάβων όπως πχ η υπηρεσία πρασίνου, το λογιστήριο του Δήμου και η ΔΕΔΙΣΑ. Ο απεγκλωβισμός από τους περιορισμούς και τα προαπαιτούμενα του ΕΣΠΑ, που ενισχύει το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Οι μόνιμες και μαζικές προσλήψεις μπορούν να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών για όλους και με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ενάντια στην εντατικοποίηση που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες των εργατών. Παράλληλα, και με την ύπαρξη της απαραίτητης δημόσιας χρηματοδότησης, μπορεί να εξασφαλιστεί η ανασυγκρότηση και η λειτουργία των κοινωνικών υποδομών οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν τις γυναίκες, τους άστεγους, τους άπορους, τους φοιτητές και κάθε εργαζόμενο.

Αυτό απαιτεί σύγκρουση με την πολιτική που στέρησε πόρους από τους Δήμους για τις απαραίτητες υποδομές, να δοθεί ένα τέλος στις ΣΔΙΤ και στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και του δημόσιου πλούτου, να φορολογηθούν οι πλούσιοι και να ξηλωθούν τα μνημόνια από τα κάτω και αριστερά. Η δωρεάν για όλους και χωρίς τροφεία λειτουργία του γηροκομείου, η μονιμοποίηση του θεσμού του ξενώνα κακοποίησης γυναικών, η ισότιμη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου χωρίς τους ισχύοντες περιορισμούς και χωρίς τον εργολάβο, η λειτουργία ενός ξενώνα αστέγων κι όχι απλά ενός καταφυγίου, η άμεση αξιοποίηση των ακινήτων και των κληροδοτημάτων του Δήμου για κατοικίες κτλ είναι απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Οι αγώνες των προηγούμενων ετών για προσλήψεις και ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα για το τι χρειαζόμαστε. Έχουμε μπροστά μας νέες μάχες την επόμενη περίοδο για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, αύξηση της χρηματοδότησης στους Δήμους, ενάντια στα ξεπουλήματα των δημόσιων και ιδιωτικών υπηρεσιών, για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και του κράτους. Σε αυτές τις μάχες οι εργαζόμενοι στους Δήμους μπορούν και χρειάζονται να επαναλάβουν τη μαχητική στάση που κράτησαν στην μεγάλη απεργία διαρκείας του 2017.

Ως Ανταρσία στα Χανιά, δηλώνουμε πως όπως σταθήκαμε στο πλευρό τους όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και πάλι θα σταθούμε ξανά και ξανά σε όλες τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μέχρι να πάρουμε πίσω την πόλη, τις ζωές και τα δικαιώματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου