Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Να σταματήσει η δίωξη της Νατάσας Μπομπολάκη (ανακοίνωση)





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗ

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στην πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσας Μπομπολάκη που διώκεται ποινικά. Η δίωξή της αποτελεί αντιδημοκρατικό ολίσθημα. Η έκφραση γνώμης αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός εργαζόμενου. Είναι απαράδεκτο  να διώκεται κανείς ποινικά γιατί εξέφρασε τη γνώμη του και άσκησε κριτική.
Η δίωξη αυτή επαναφέρει μνήμες από τις μέρες που η ασφάλεια Χανίων είχε μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής διώξεων ενάντια σε αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος που πάλευαν ενάντια στα μνημόνια, το ρατσισμό, το φασισμό.
 Δεν είναι δυνατό όταν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής αλλά και όλοι αυτοί που μας έριξαν στα μνημόνια και  βρίσκονται βουτηγμένοι, μέχρι το λαιμό, σε σκάνδαλα, όπως αυτό της Novartis, κυκλοφορούν ελεύθεροι, να  διώκονται ακτιβίστριες, μέλη ενός φιλοζωικού σωματείου.
Η πολιτική του δήμου Χανίων στο ζήτημα των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ήταν πραγματικά θλιβερή. Τα Χανιά έχουν αναδειχθεί πρώτα σε δηλητηριάσεις ζώων και τελευταία σε προγράμματα στείρωσης και προστασίας.  Οι περικοπές διέλυσαν και δεν άφησαν να λειτουργεί  οποιαδήποτε δομή. Οι προτεραιότητες του δήμου βρίσκονταν αλλού. Το δημοτικό κτηνιατρείο υπολειτουργεί χωρίς μόνιμο κτηνίατρο και τα προγράμματα στειρώσεων  στηρίζονται πολλές φορές σε εθελοντές από το εξωτερικό. Ελάχιστα μέτρα έχουν ληφθεί για την καταγραφή,  σήμανση, και στείρωση και περίθαλψη των αδέσποτων. Συμπολίτες μας που έχουν λειτουργήσει με ευαισθησία απέναντι στα προβλήματα περιθάλποντας με δικά τους έξοδα τραυματισμένα ζώα και διαθέτοντας τον προσωπικό τους χώρο και χρόνο, όχι μόνο δεν στηρίζονται αλλά αντιμετωπίζονται και λίγο πολύ ως απειλή.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη της Νατάσας Μπομπολάκη.
Να δοθούν άμεσα κονδύλια για:
  • Τη σήμανση και καταγραφή των ιδιόκτητων ζώων
  • Ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων συνδημοτών μας  για ηλεκτρονική σήμανση των οικόσιτων ζώων.
  • Δωρεάν συστηματικές στειρώσεις 
  • Απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου και άμεση πρόσληψη μόνιμου κτηνιάτρου και βοηθού για τις καθημερινές ανάγκες περίθαλψης, σήμανσης και στείρωσης  των αδέσποτων.
  • Δημιουργία δημοτικής κτηνιατρικής κλινικής για να μπορεί να εξασφαλιστεί η ολιγοήμερη παραμονή ζώων για αποθεραπεία και υιοθεσία
  • Εκτεταμένο σύστημα  ταϊστρών και υποδοχών νερού.

Χανιά 22/4/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου