Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

1η Μάη στα Χανιά: Όλοι/ες στην απεργία - Να πάρουμε πίσω την πόλη, τις ζωές και τα δικαιώματα μας (ανακοίνωση)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

1η ΜΑΗ: ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ, 10ΠΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ


  • Μαζικές προσλήψεις
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων, όχι στην ελαστική εργασία
  • Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις
  • Κατάργηση του Κλεισθένη και του οικονομικού παρατηρητηρίου
  • Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες
  • Τσακίστε τους νεοναζί, στη φυλακή οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής
  • Διαγραφή του χρέους
  • Αντικαπιταλιστική ρήξη με Ευρώ και ΕΕ

Η μάχη για να πάρουμε πίσω την πόλη, τις ζωές και τα δικαιώματα μας, ο αγώνας ενάντια στη φτώχεια που επιβάλλουν τα μνημόνια, ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό είναι διαρκής. Συνεχίζεται και αυτή την Πρωτομαγιά με απεργιακές συγκεντρώσεις, και στα Χανιά, για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και αφεντικά καθώς και στους ντόπιους εκφραστές τους, υποψήφιους δημάρχους και υποψήφιους περιφερειάρχες που ως αυτόκλητοι σωτήρες και δήθεν ανεξάρτητοι έχουν υπηρετήσει σταθερά και επίμονα τις αντεργατικές πολιτικές, ότι το εργατικό κίνημα συνεχίζει τους αγώνες του για να τα πάρουμε όλα πίσω, αλλά και για να μην αφήσουμε την ακροδεξιά να σπείρει μέσα στην προεκλογική περίοδο το ρατσιστικό της δηλητήριο.

Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι ούτε εθιμοτυπική, ούτε προεκλογική φιέστα. Είναι η συνέχεια των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος, που έδωσαν οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς. Είναι συνέχεια των αγώνων στα νοσοκομεία για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, των αγώνων σε δεκάδες μικρούς και μεγαλύτερους χώρους από τους ντελιβεράδες, μέχρι τους τραπεζοϋπάλληλους και τους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Των αγώνων των εργολαβικών της ΔΕΣΦΑ και των ΕΛΠΕ για συμβάσεις και μονιμοποίηση. Είναι η συνέχεια της απεργιακής 8 Μάρτη, στην Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών και της αντιφασιστικής 16 Μάρτη, στην Διεθνή Κινητοποίηση κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού.

Αλλά ταυτόχρονα, θα είναι και ένα σημαντικό βήμα για τους αγώνες που ακολουθούν. Γιατί το εργατικό κίνημα μέσα στην προεκλογική περίοδο δεν υποστέλλει τις σημαίες της σύγκρουσης. Τα νοσοκομεία προχωράνε σε πανελλαδική απεργία στις 16 Μάη. Ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων διεκδικούν μονιμοποίηση όλων και μαζικές προσλήψεις στην Υγεία. Οι συνταξιούχοι της Εθνικής προχωράνε σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 9 Μάη. 

Από κάθε εργατικό χώρο που παρεμβαίνει η "Ανταρσία στα Χανιά" κι από τις εξορμήσεις μας στις γειτονιές έρχεται το μήνυμα ότι  οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται την συνέχιση των μνημονιακών περιορισμών που υλοποιεί η κυβέρνηση. Δεν αποδέχονται τις πολιτικές των "υπερπλεονασμάτων" διεκδικώντας ανατροπή της λιτότητας και της μνημονιακής λεηλασίας. Παλεύουμε για να σπάσουμε την  "κανονικότητα" που διακηρύσσει η κυβέρνηση την κανονικότητα δηλαδή της φτωχοποίησης. Γιατί αυτή η πολιτική αφήνει τα περιθώρια στα αφεντικά και στη Νέα Δημοκρατία να φιλοδοξούν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν την επίθεση από εκεί που την έφτασε η διαχείριση του Τσίπρα.

Την Πρωτομαγιά απεργούμε και διαδηλώνουμε γυναίκες και άντρες για να καταργήσουμε τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών αλλά και σε βάρος των αναπήρων, των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και των Ρομά. Για να σταματήσουμε την ανισότητα μέσα στους χώρους εργασίας, την κατάρρευση των νοσοκομείων και τη διάλυση των γηροκομείων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολείων, που έχουν σημάνει περισσότερα βάρη στις πλάτες των γυναικών.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε για την ανατροπή των παλιών και νέων μνημονίων, για το ξήλωμα τους από τα κάτω και αριστερά, για να δώσει το κράτος πίσω όσα στέρησε από τους Δήμους, τους πόρους και τις επενδύσεις για τις υποδομές. Για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ, ενάντια στη μετατροπή ολόκληρης της πόλης σε τουριστική περιοχή και στην παραχώρηση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών στους εργολάβους, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στην εντατικοποίηση που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες εργατών.

Την Πρωτομαγιά απεργούμε και διαδηλώνουμε για να μην αφήσουμε τα περιθώρια στην ακροδεξιά που καραδοκεί να σηκώσει κεφάλι στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Παλεύουμε ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους και πνιγμούς προσφύγων. Παλεύουμε μαζί με τα ταξικά μας αδέρφια τους πρόσφυγες για ανοιχτά σύνορα, ενάντια στην ισλαμοφοβία. Παλεύουμε για να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να μπουν φυλακή ισόβια οι δολοφόνοι νεοναζί. Να μην περάσει η σκανδαλώδης αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που μειώνει τις ποινές για τους ηγέτες εγκληματικής οργάνωσης. 

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος κι απέναντι στις λογικές αποδοχής και υποστήριξης των διαλυτικών, αντεργατικών πολιτικών στους δήμους και τις περιφέρειες οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες μπορούμε να προβάλουμε το δικό μας δρόμο, τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και δεν έχουν αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. 

Η "Ανταρσία στα Χανιά" δεν πρόκειται να λείψει από αυτή και τις επόμενες μάχες και καλεί κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Τετάρτη 1 Μαϊου και ώρα 10πμ στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου