Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Οι πρώτοι 42 υποψήφιοι για την «Ανταρσία στα Χανιά» - Ανταπόκριση από την παρουσίαση θέσεων




Πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων και των 42 πρώτων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κίνησης "Ανταρσία στα Χανιά" την Τετάρτη 17 Απριλίου στο 2ο ΚΑΠΗ της Νέας Χώρας. Μίλησαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης Αλί Μουσταφάογλου, από την Επιτροπή Αναπληρωτών ΣΕΠΕ Χανίων, ο Θανάσης Σταυρίδης, από το ΔΣ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων και ο υποψήφιος δήμαρχος, Σεραφείμ Ρίζος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Ακολούθησε συζήτηση που συντόνισε η επίσης υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μαρία Καλιτσουνάκη, ιδιωτική υπάλληλος.

«Ζητάμε πρόσβαση όλων των παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στέγη για όλους, να αξιοποιηθούν τα άδεια κτίρια» τόνισε ο Αλί, ανοίγοντας τα ζητήματα της εκπαίδευσης και καλώντας σε ενδυνάμωση της "Ανταρσία στα Χανιά" ενώ ο Θανάσης υπενθύμισε τις μάχες των υγειονομικών ενάντια στη Χρυσή Αυγή και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, σημειώνοντας ότι όπου υπήρξε αντίσταση σε τέτοιες δράσεις άνοιξε και η πολιτική συζήτηση για τις συνέπειες των οικονομικών πολιτικών των μνημονίων αλλά και η διεκδίκηση για δημόσια και δωρεάν υγεία, δομές για όλους και προσλήψεις. Η "Ανταρσία στα Χανιά", τόνισε, «απευθύνεται στον κόσμο που θέλει να συγκροτήσει αυτό το κίνημα και να δώσει τις μάχες».

Από την πλευρά του ο Σεραφείμ ανέδειξε το διακύβευμα των εκλογών, ότι εάν η οργή ενάντια στη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ βρει διέξοδο προς τα δεξιά ή αν θα πάει αριστερότερα, τονίζοντας πως υπάρχει η δυνατότητα για το δεύτερο και καθώς βρισκόμαστε στα Χανιά που είναι η πόλη της αντίστασης, που έδιωξε από το κέντρο τη Χρυσή Αυγή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε ότι η "Ανταρσία στα Χανιά" έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει το στίγμα που θα ενώνει τους αγώνες, που θα αναδεικνύει την προοπτική και που δεν θα επιχειρεί να διαχειριστεί τη φτώχεια και πως θα βρεθεί απέναντι στην δημοτική αρχή και σε δημοτικές παρατάξεις «που έχουν μετατραπεί σε εργολάβους... των εργολάβων».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους. Η Δώρα Κιντή, καθηγήτρια, πρώην γενική γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων, σημείωσε πως οι δημοτικές εκλογές είναι πολιτικές εκλογές και αναφέρθηκε για την συμμετοχή της στο συμβούλιο του ΔΟΚΟΙΠΠ, της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, όπου η "Ανταρσία στα Χανιά" εναντιώθηκε στο ζήτημα των ΕΣΠΑ, που μεταξύ άλλων υπερψήφισε κι η δημοτική παράταξη "Πρωτοβουλία Πολιτών" (ΣΥΡΙΖΑ), και στις πολιτικές επιλογές της παρούσας δημοτικής αρχής που έχει περιορίσει την υπηρεσία σε ένα τελείως διαχειριστικό ρόλο. Επίσης, υπήρξε χαιρετισμός στήριξης της "Ανταρσία στα Χανιά" από την Δανάη Δετοράκη, φοιτήτρια, μέλος ΛΟΑΤΚΙ συλλογικοτήτων, και όπου ανέδειξε την υστέρηση στην εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές ενώ ο Ειρηναίος Μαράκης, ΑΜΕΑ, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, αναφέρθηκε στο ότι μια νέα "επίθεση" ευαισθησίας βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά και με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία από υποψήφιους δημάρχους και υποψήφιους ευρωβουλευτές, οι οποίοι διεκδικούν να υφαρπάξουν την ψήφων των αναπήρων, επιστρατεύοντας ακόμα και διάσημα ΑμεΑ, την ίδια ώρα που κόβονται ή/και δεν δίνονται αναπηρικά επιδόματα, που έχει καταργηθεί η δημόσια, δωρεάν φαρμακευτική αγώγη, που αυξάνονται τα προβλήματα γραφειοκρατείας, ορατότητας και προσβασιμότητας κ.α. «Καλούμε» τόνισε «κάθε ανάπηρο να οργανωθεί για τα δικαιώματα του ενάντια στον κοινωνικό απομονωτισμό, στηρίζουμε και ενισχύουμε την "Ανταρσία στα Χανιά" σε αυτό και το επόμενο δημοτικό συμβούλιο».

Στο τέλος της συζήτησης, όπου παραβρέθηκε κόσμος της αριστερής πολιτικοποίησης, από τα κινήματα και τις γειτονιές, ακολούθησε η παρουσίαση των 42 πρώτων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων ενώ οι περισσότεροι χρεώθηκαν προεκλογικό υλικό για να το διακινήσουν στους χώρους εργασίας τους και στις γειτονιές τους.

Δείτε τους 42 υποψηφιους που ανακοίνωσε η παράταξη:


1. Ευτύχης Παλλήκαρης, εικαστικός

2. Αλέξανδρος Μπικουβαράκης, υπάλληλος φαρμακείου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πρόεδρος 15μελούς Εσπερινού ΕΠΑΛ

3. Γιάννης Παραδάς, ελεύθερος επαγγελματίας

4. Βάσω Πανδή ΕΛΜΕ Χανίων, γυμνάστρια ειδικής αγωγής

5. Παϊζάκη Μαρία, αισθητικός, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου

6. Καλιτσουνάκη Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος

7. Βάιος Χειμώνας, τεχνικός ΕΡΑ Χανίων

8. Χρήστος Κιούπης, γυμναστής

9. Μανώλης Φιωτάκης, ελεύθερος επαγγελματίας

10. Ειρηναίος Μαράκης, μέλος ΚΕΕΡΦΑ, ΑΜΕΑ

11. Δώρα Κιντή, πρώην γενικός γραμματέας ΕΛΜΕ Χανίων

12. Ελένη Tσουρουνάκη, ξενοδοχοϋπάλληλος

13. Κυριακή Γονάκη, συμβασιούχος – εργαζόμενη στο Γηροκομείο Χανίων

14. Μαρία Βισταγιαννάκη, συνταξιούχος ΕΛΤΑ

15. Μαργαρίτα Παπαμηνά δασκάλα, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, μέλος ΣΕΠΕ Χανίων

16. Δανάη Κολέτη, εργαζόμενη σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό

17. Μαρία Νικήτα, επιχειρηματίας

18. Μαρία Σταματάκη, νοσηλεύτρια

19. Κώστας Κουρκουτάκης, εφοριακός υπάλληλος

20. Νίκος Φιωτάκης, φοιτητής

21. Δανάη Δετοράκη, φοιτήτρια, μέλος ΛΟΑΤΚΙ συλλογικοτήτων

22. Άννα Μαματσή, ιδιωτική υπάλληλος

23. Θανάσης Σταυρίδης γιατρός, νευρολόγος, μέλος Δ.Σ. Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νοσοκομείου Χανίων

24. Γκεϊκαλί Μουσταφάογλου, αναπληρωτής δάσκαλος, μέλος της Επιτροπής Αναπληρωτών ΣΕΠΕ Χανίων

25. Όλγα Θεοφανοπούλου, δασκάλα χορού

26. Τίνα Κατσανεβάκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια

27. Νίκος Κετσετζής, μέλος συλλογικοτήτων ΑΜΕΑ

28. Μάνος Μαυρεδάκης, φοιτητής

29. Δήμητρα Κατσαρού, φυσικοθεραπεύτρια

30. Κώστας Καλύβας, δάσκαλος μέλος ΣΕΠΕ Χανίων

31. Γιώργος Λαμπάκης, ιδιωτικός υπάλληλος

32. Γουϊλιαμ Πράις, φοιτητής ΠΚ

33. Άννα Μαράκη, ιδιωτική υπάλληλος

34. Τσίγκου Μαρία Μάγια, κοινωνική λειτουργός

35. Γιάννης Θάνος, δάσκαλος, μέλος ΣΕΠΕ Χανίων

36. Χρήστος Λαμπρακόπουλος, δάσκαλος, μέλος ΣΕΠΕ Χανίων

37. Μαρία Καψαλάκη, ελεύθερη επαγγελματίας

38. Ψωίνου Ιωάννα, οικιακά

39. Ρούλα Μουργελάκη, σερβιτόρος

40. Κατερίνα Σκαρδάση, ιδιωτική υπάλληλος

41. Γιώργος Καλιτσουνάκης, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος θεατρικής ομάδας «Σκηνοπλόκοι»

42. Σταματάκης Μανώλης, ιδιωτικός υπάλληλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου