Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ο Σεραφείμ Ρίζος με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου

 

   Με τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων βρέθηκε κλιμάκιο της “Ανταρσίας στα Χανιά-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή”, με επικεφαλής τον Σεραφείμ Ρίζο, ο οποίος συνομίλησε με εργαζόμενους και απεύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια συνέλευσής τους στο αμφιθέατρο "Κωστής Νικηφοράκης".
   Χαιρέτισε τον αγώνα τους και την αυριανή τους απεργία τονίζοντας ότι ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, και την "αξιολόγηση" είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων που με απεργίες μπορούν να τα ανατρέψουν. Μετέφερε την εμπειρία από το χώρο των εκπαιδευτικών, απ΄ όπου προέρχεται, όπου όλες οι απόπειρες να εφαρμοστεί η αξιολόγηση έχουν ακυρωθεί επί σχεδόν 30 χρόνια και κάλεσε για συμμετοχή στη γενική απεργία στις 9 Απρίλη.
   Τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να πάει μέχρι την ανατροπή, απέναντι σε μια κυβέρνηση που όλο και περισσότερο σαπίζει εξαιτίας της αποτυχίας της πολιτικής της και του σκανδάλου που φανερώνει τη σχέση της με τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. "Μπορούμε", είπε, "να διεκδικήσουμε πίσω τις δουλειές μας, τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας, τις συντάξεις και τους μισθούς μας και για να γίνει αυτό, το χρέος της χώρας πρέπει να διαγραφεί, να υπάρξει ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ και εθνικοποίηση των τραπεζών".
   Την ερχόμενη Πέμπτη 10πμ ο κ. Ρίζος θα παραβρεθεί επικεφαλής κλιμακίου της Ανταρσίας στα Χανιά σε περιοδεία στους εργαζομένους των ΟΤΑ στο δημαρχείο.
 
Χανιά 8/4/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου