Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Συνέντευξη τύπου: η τοποθέτηση του Σ.Ρίζου, υποψήφιου δημάρχου


ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ"
Τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου 
Σεραφείμ Ρίζου



Ο πρώτος στόχος που θέτει η Ανταρσία στα Χανιά είναι η αποφασιστική πολιτική ήττα της κυβέρνησης και όλων των μνημονιακών δυνάμεων στις εκλογές του Μαϊου. Μιας κυβέρνησης που παζαρεύει με τους νεοναζί, που στηρίζεται σε επιστρατεύσεις και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, που μόνο της στήριγμα είναι τα γεράκια της Ε.Ε. και τα δακρυγόνα.
Ο δεύτερος στόχος είναι η ενδυνάμωση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, του πιο αποφασιστικότερου στηρίγματος των αγώνων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Της αριστεράς που δεν υποτάσσει τις διεκδικήσεις μας σε λογικές διαχείρισης των μνημονίων.
Διεκδικούμε για το δήμο Χανίων την ήττα εκείνων των δυνάμεων που στήριξαν και εφάρμοσαν με τον πιο κυνικό και ανάλγητο τρόπο τα μνημόνια.
Η δημαρχία Σκουλάκη στα Χανιά σήμανε:
Τη διάλυση και υποβάθμιση υπηρεσιών
Τη δραματική υποστελέχωσή τους εξαιτίας των απολύσεων και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
Τη φορομπηξία.
Την απαξίωση οποιασδήποτε έννοιας κοινωνικής πολιτικής.
Την προσαρμογή του δήμου στις ανάγκες και τις επιταγές μιας μικρής, πλούσιας μειοψηφίας.
Θα επιδιώξουμε να εκφράσουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όλους εκείνους τους αγώνες που στάθηκαν εμπόδιο σε όλα αυτά.
Για μας η εναλλακτική λύση, η οποία δε χωρά μέσα στην κατάκτηση δημαρχιακών μεγάρων και υπουργικών γραφείων, είναι η δυνατή, μαχητική και αταλάντευτη αντιπολίτευση του ασυμβίβαστου αγώνα, που θα φέρει την ανατροπή μνημονίων-Καλλικράτη-κυβέρνησης–ΕΕ-ΔΝΤ.
Τα τοπικά ζητήματα δένονται με τα συνολικότερα. Η διαγραφή του χρέους της χώρας και η εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο θα εξασφαλίσει τους πόρους, για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες της πόλης για σχολεία, υγεία, παιδικούς σταθμούς, καθαριότητα, γηροκομεία. Να απαλλαγούμε από το ΕΣΠΑ και την ΕΕ, που επιβάλλουν το ξεπούλημα και τη διάλυση των υπηρεσιών, να πούμε όχι στη φορομπηξία των δημοτικών τελών και των εισπρακτικών λογικών των προστίμων και των απέραντων τραπεζοκαθισμάτων.
Απαιτούμε πόλη ανοιχτή στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, χωρίς επιχειρήσεις σκούπα και μετατροπή τους σε αποδιοπομπαίους τράγους. Απαιτούμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Ταυτόχρονα διεκδικούμε μια πόλη κλειστή στους φασίστες και στα τάγματα εφόδου, χωρίς γραφεία που θα λειτουργούν ως ορμητήρια.
Επίσης παρακολουθείστε στο 50:54 χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την κοινή συνέντευξη τύπου της "Ανταρσία στα Χανιά-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή" και της "Ανυπότακτης Κρήτης-Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης στην Κρήτη", στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης Κύδων στις 09 Απριλίου 2014 // http://www.kydon.gr/index.php?ID=deltia&Rec_ID=14182

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου