Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Χαιρετισμός του Σεραφείμ Ρίζου στο Παγκρήτιο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη



Χαιρετισμός του δάσκαλου Σεραφείμ Ρίζου, υποψήφιου Δημάρχου Χανίων με την Ανταρσία στα Χανιά - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή στο Παγκρήτιο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο που πραγματοπιήθηκε στα Χανιά και στα πλαίσια της Παγκόσμια Ημέρας κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού στις 22 Μαρτίου:

     “Μας είπαν ότι ο φασισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο σαν τον αέρα και τη βροχή, ότι οφείλεται στα συντηρητικά αντανακλαστικά του κόσμου που εκδηλώνονται εξ αιτίας της κρίσης. Μας είπαν ότι τα κινήματα της αντίστασης στα μνημόνια, οι πλατείες ότι είναι η αιτία της ανόδου του φασισμού. Μας είπαν ότι η Αριστερά ταυτίζεται με τους φασίστες, με την ανεκδιήγητη θεωρία των δύο άκρων.    
    Προσπάθησαν να κρύψουν την πικρή γι' αυτούς αλήθεια ότι η ΧΑ είναι δικό τους παιδί του συστήματος και των πολιτικών του διαχειριστών. Ότι αποτελεί εναλλακτικό σχέδιο για τη διαχείριση της κρίσης τους. Προσπάθησαν να βασιστούν σ' αυτή για να καθαρίσουν με την εργατική αντίσταση όπως στο Πέραμα, προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο για τα αίτια των δεινών του. Τη
χρηματοδότησαν - ανέχθηκαν να τους χειροφιλούν, έγραφαν θετικά γι' αυτή, την πρόβαλλαν ΜΜΕ και την ονόμασαν νόμιμο πολιτικό κόμμα. Πάνω απ' όλα όμως ότι έκαναν την ατζέντα της ΧΑ επίσημη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι υπουργοί και οι Δήμαρχοι πέταξαν κόσμο στην ανεργία.  
    Έκλεισαν παιδικούς σταθμούς-νοσοκομεία-σχολεία-γηροκομεία, υποβάθμισαν με τις περικοπές τις πόλεις μας, έφτιαξαν στρατιές ανέργων. Επιτέθηκαν στην Αριστερά και την ίδια στιγμή προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στους μετανάστες. Ως και τώρα που η ΧΑ είναι στη φυλακή την προστατεύουν, προσπαθώντας να τους καλύψουν απελαύνωντας μετανάστες δήθεν για ψευδή καταγγελία ρατσιστικής επίθεσης. Με τη Frontex και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δολοφονούν ανθρώπους, στον Έβρο, στο Φαρμακονήσι και στη Μυτηλίνη. Αφαίρεσαν την ιθαγένεια από τα παιδιά, πυροβόλησαν εργάτες στη Μανωλάδα ενώ τα αστυνομικά τμήματα έγιναν ανεπίσημα γραφεία της ΧΑ.
   Όμως λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο κόσμος που πάλεψε ενάντια στα μνημόνια, έκανε δική του υπόθεση τη πάλη ενάντια στο φασισμό και τη ΧΑ. Δεν αφήνει σε κανένα σημείο τη ΧΑ να ρίξει το δηλητήριο της, ούτε σε χώρους εργασίας, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, γειτονιές, τους πετάει στη θάλασσα. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χιλιάδες διαδήλωσαν στα γραφεία τους, άλλαξαν τα σχέδια τους και τους έριξαν στη φυλακή. Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε συνέχεια. Δεν εμπιστευόμαστε τους μηχανισμούς τους κράτους που εξέθρεψαν τους νεοναζί. Η ελπίδα είναι στο δρόμο, στον κόσμο που έδωσε τις κοινωνικές μάχες και για ένα κόσμο χωρίς φτώχεια, πολέμους, ρατσισμό, φασισμό. Για ένα κόσμο που εμείς θα διαφεντεύουμε την τύχη μας.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου