Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Εκδήλωση παρουσίασης θέσεων-υποψηφίων

Υποψήφιος δήμαρχος: Σεραφείμ Ρίζος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ-ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
15 ΑΠΡΙΛΗ, 8μμ,ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στις εκλογές στις 18 Μάη δίνουμε τη χαριστική βολή στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στο μαύρο δεκανίκι τους, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι αγώνες στις γειτονιές, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα οδήγησαν σε κρίση τη συγκυβέρνηση που αναγκάζεται να φέρνει νέα Μνημόνια με πραξικοπήματα μέσα στη Βουλή και τα ΜΑΤ στους δρόμους. Μια κυβέρνηση που έχει μοναδικό στήριγμα τα γεράκια της ΕΕ που κρατάνε την οικονομία στη μέγγενη του ευρώ ρίχνοντας στον Καιάδα δικαιώματα και ελευθερίες, μισθούς, συντάξεις, δουλειές, την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια. Μια κυβέρνηση που δυνάμωσε τα ρατσιστικά μέτρα με στρατόπεδα συγκέντρωσης και πνίξιμο προσφύγων στα Φαρμακονήσια.
Δυναμώνουμε την αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, το πιο ισχυρό στήριγμα των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Την αριστερά που προβάλλει ένα άλλον δρόμο μακριά από την συνδιαχείριση του ελληνικού καπιταλισμού στα πλαίσια της ΕΕ και του ευρώ, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ τρέχοντας να προσαρμοστεί στις ανάγκες των Δασκαλόπουλων.  Αρνούμαστε την υποταγή των  διεκδικήσεων κατά του μνημονίου σε προτάσεις διαχείρισης του χρέους που δεν θίγουν τα συμφέροντα των Τραπεζιτών αλλά διαιωνίζουν το πισωγύρισμα στις καταχτήσεις που πετσόκοψαν οι κυβερνήσεις.
Υπάρχει εναλλακτική λύση στη καταστροφή που μας φέρνει το σφαγείο του Μνημονίου και οι περικοπές του Καλλικράτη! Δεν θα τη φέρει κανένας «σωστός» διαχειριστής του συστήματος, κανένας Δήμαρχος, καμία κυβέρνηση αλλά οι ασυμβίβαστοι αγώνες των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, της νεολαίας, όλων των κατοίκων που πάνε να τους φορτώσουν στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης για να διασωθούν τα κέρδη των ισχυρών του πλούτου.
Η δημαρχία Σκουλάκη στα Χανιά τα τελευταία χρόνια  ήταν εχθρική σε κάθε αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας και σήμανε την απαρέγκλιτη και ανάλγητη  εφαρμογή των μνημονίων στην πόλη. Στα Χανιά επί δημαρχίας Σκουλάκη  βρήκαν το θάνατο δύο άστεγοι συμπολίτες μας, από το κρύο. Παραδίδουν την δημαρχία με τις υπηρεσίες του Δήμου υποστελεχωμένες και ανεπαρκείς χάρη στις απολύσεις που οι ίδιοι στήριξαν. Οι υπηρεσίες υγείας είναι διαλυμένες, οι παιδικοί σταθμοί υποχρηματοδοτούμενοι, με ακριβά τροφεία, και προϋπολογισμούς που δεν φτάνουν πολλές φορές για τη σωστή διατροφή των παιδιών. Οι μόνες προσλήψεις εργαζομένων που γίνονται είναι αυτές μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ που αμφισβητούν το εργασιακό καθεστώς στο Δήμο και είναι ανεπαρκείς αφού οι εργαζόμενοι πριν σχεδόν καν προσληφθούν, απολύονται. Στα σχολεία τα παιδιά τουρτουρίζουν και τα κτήρια ρημάζουν αφού τα χρήματα που δίνονται δεν επαρκούν για τίποτα. Οι υπηρεσίες καθαριότητας παραδίδονται στους ιδιώτες με αποτέλεσμα η πόλη πέρα από κάποιες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος να είναι παραδομένη στο σκουπίδι.
Την ίδια στιγμή που χαρίζονταν μεγάλα ποσά σε εργολάβους και  μεγαλοεπιχειρηματίες όλοι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε πανάκριβα δημοτικά τέλη για υπηρεσίες που δεν απολαμβάνουμε.  Την ώρα που ανθούν τα έργα βιτρίνας δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόνοια για χιλιάδες πολίτες που τη χρειάζονται. Δεκάδες άδεια κτήρια (παλιό νοσοκομείο, πρώην ΙΚΑ κλπ) παραμένουν αναξιοποίητα χωρίς να δοθεί ούτε ένα για να εξυπηρετήσει τις κοινωνικές ανάγκες για σίτιση και στέγαση άπορων συμπολιτών μας. Κυβέρνηση και Δήμος αντιμετωπίζουν τον τουρισμό όχι ως ένα κοινωνικό δικαίωμα το οποίο πρέπει να απολαμβάνουν όλοι, αλλά ως ένα προνόμιο για λίγους και ως πεδίο πλουτισμού για ακόμη πιο λίγους. Προτεραιότητα τους είναι αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξενοδόχων και των μεγάλων εταιριών του χώρου. Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος οργάνωνε φιέστες υποδοχής, των τουριστών και των κρουαζιερόπλοιων, που ετοιμάζεται η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μαρίνες για χλιδάτους τουρίστες, οι διακοπές έχουν γίνει όνειρο απατηλό για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενώ χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι έβλεπαν την πόρτα της ανεργίας ή δούλευαν σε άθλιες συνθήκες με διαλυμένες συλλογικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και με απλήρωτες υπερωρίες.
Η εναλλακτική λύση είναι οι ίδιοι οι αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας που ανοίγουν το δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της κυβέρνησης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.
*Δουλειά δεν θα έχουμε με τα παραμύθια του Σαμαρά και του Βενιζέλου για «επιτυχία» και «ανάκαμψη, με έξοδο στις αγορές και μοίρασμα του πλεονάσματος». Μόνο αν τσακίσουμε το Μνημόνιο με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις, με αγώνα για να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι με συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες, οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί δείχνουν το δρόμο και πρέπει να τους στηρίξουμε όλοι για να νικήσουν.
* Να πούμε ότι σπάμε τα δεσμά με την ΕΕ και το ευρώ, τη λυκοφιλία του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού που έφερε την φτώχεια και την ανεργία σε ενάμιση εκατομμύριο εργαζόμενους. Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χρέος στους τραπεζίτες. Να επιβάλουμε εθνικοποιήσεις στις τράπεζες κάτω από εργατικό έλεγχο.
Έτσι θα βρούμε λεφτά για να έχουμε δημοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες, για να μην ξεπουληθούν όλα στους ιδιώτες. Έτσι μπορούμε να πούμε όχι στα ΕΣΠΑ της ΕΕ που επιβάλλουν το ξεπούλημα των υπηρεσιών και πεντάμηνες συμβάσεις σκλαβιάς σε εργαζόμενους χρήσης. Έτσι ανοίγουμε το δρόμο για να επανέλθει και να αυξηθεί η χρηματοδότηση από το κράτος ώστε να αναπτυχθούν οι παιδικοί σταθμοί, οι υπηρεσίες για τους άστεγους και το Βοήθεια στο Σπίτι για τους ηλικιωμένους. Να λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη. Να ανοίξουν τα δημοτικά ιατρεία. Να συντηρηθεί το πράσινο και να διασωθούν οι ελεύθεροι χώροι. Να αναπτυχθεί η υπηρεσία καθαριότητας και όχι να παραδοθεί στους ιδιώτες.
* Είμαστε αντίθετοι με τα σχέδια παράδοσης ελεύθερων  χώρων και κατοικιών της πόλης σε επιχειρηματίες.
* Είμαστε αντίθετοι με τα χαράτσια και τη φορομπηξία των δημοτικών τελών. Με εισπρακτικές πολιτικές των προστίμων και των τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια. Με αναζήτηση χορηγών και εθνικών ευεργετών για «αναπλάσεις» δρόμων, γειτονιών ακόμη και για συντήρηση των σχολείων.
*Ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από κατάχτηση περισσότερης δημοκρατίας και ελευθερίας, όχι με το ρατσισμό και το φασισμό, όχι με την αστυνόμευση στο όνομα της ασφάλειας.  Για αυτό δεν δεχόμαστε να γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι για την αποτυχία του συστήματος τους με επιχειρήσεις σκούπα στη πόλη. Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης και χρειάζονται ίσα δικαιώματα, νομιμοποίηση, ψήφο στις εκλογές και ιθαγένεια για τα παιδιά.
*Θέλουμε μια πόλη ανοιχτή στους πρόσφυγες θύματα των πολέμων και της εκμετάλευσης. Θέλουμε μια πόλη κλειστή απέναντι στους ιμπεριαλιστές. Ζητάμε να κλείσει η βάση της Σούδας. Μια πόλη κλειστή απέναντι στους φασίστες, τα τάγματα εφόδου και τα γραφεία – ορμητήριά τους.
Στα Χανιά όλο το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν μεγάλοι αγώνες. Οι απεργίες και οι συγκεντρώσεις, ενάντια στα μνημόνια και τη διαρκή λιτότητα, καταλήψεις των δημοτικών υπαλλήλων, απεργία των καθηγητών ενάντια στις απολύσεις - διαθεσιμότητες, πλατύ κίνημα συμπαράστασης ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΑ, κινητοποιήσεις των αγροτών, μαζικό κίνημα των πλατειών, κινήματα υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων και του περιβάλλοντος (Αγ. Απόστολοι, στρατόπεδο Μαρκοπούλου, χημικά της Συρίας κλπ) κινητοποιήσεις και καταλήψεις για την υπεράσπιση των σχολείων στα χωριά και τις γειτονιές από τα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις, για την υπεράσπιση του νοσοκομείου και του δικαιώματος όλων στη δημόσια και δωρεάν υγεία, κινήσεις αντίστασης και αλληλεγγύης (επιτροπές ενάντια στα χαράτσια και το κόψιμο του ρεύματος, Κοινωνική Κουζίνα, κινήματα διεκδίκησης στέγης, συνελεύσεις γειτονιών). Δεν ξεχνάμε ότι τα Χανιά αποτελούν την πόλη όπου τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής πετάχτηκαν στη θάλασσα, ενώ από εδώ ξεκίνησαν μεγάλοι αγώνες των μεταναστών.
Σε όλους αυτούς τους αγώνες βρεθήκαμε στηρίζοντας και ενισχύοντας τους. Απέναντι σε αυτούς δεσμευόμαστε για τη γενίκευση τους. Η δικιά μας εναλλακτική λύση δεν χωράει σε κατάχτηση Δημαρχιακών μεγάρων , ούτε υπουργικών γραφείων. Είναι μια δυνατή αντιπολίτευση του ασυμβίβαστου αγώνα που θα φέρει το ξήλωμα των μνημονίων με την απεργία διαρκείας, τη κατάληψη, τη συλλογική πάλη στη γειτονιά.  Είναι η ανατροπή από τα κάτω, ο συλλογικός έλεγχος του πλούτου που παράγει η κοινωνία ώστε να μην υπάρχουν άστεγοι, πεινασμένοι και αμόρφωτοι άνθρωποι αλλά να καλύπτονται οι ανάγκες όλων. Θα αποτελέσουμε τη φωνή των εργαζομένων και των αγώνων χωρίς να αποδεχτούμε τα πλαίσια που θέτουν τα μνημόνια και ο Καλλικράτης. Θέλουμε δυνατή την Ανταρσία στα Χανιά, μέσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Να στείλουμε μήνυμα ότι τα Χανιά είναι πόλη της αντίστασης  αλλά και της εναλλακτικής λύσης της αριστεράς της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Είναι ώρα για Ανταρσία στα Χανιά!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ-ΨΗΦΙΣΤΕ
Ανταρσία στα Χανιά - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου