Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η Ανταρσία σε ΙΚΑ, Διεύθυνση Δασών, ΔΕΥΑΧ

 
 
 
   Οι περιοδείες στους εργατικούς χώρους της πόλης συνεχίζονται για το δημοτικό σχήμα της "Ανταρσία στα Χανιά-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή". Προχθές, κλιμάκιο του σχήματος, παρουσία του υποψήφιου δημάρχου Σεραφείμ Ρίζου, επισκέφθηκε το ΙΚΑ Χανίων και τη Διεύθυνση Δασών στη Χρυσοπηγή. Κι αυτές οι περιοδείες είχαν μεγάλη ανταπόκριση.
    Μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων εκφράζει τη στήριξη του στην κάθοδο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εκλογές, διεκδικώντας παράλληλα μια ριζική αλλαγή, με ανατροπή των μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής μέσα από μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας. Από την πλευρά μας δηλώσαμε ότι διεκδικούμε η αντικαπιταλιστική αριστερά να είναι η ντουντούκα των αγώνων και εντός του δημοτικού συμβουλίου αλλά και να στηρίξει όλους τους αγώνες μέχρι την ανατροπή. Δεν μπορούμε να αγωνιστούμε για κάτι λιγότερο από τη διαγραφή του χρέους, για να μην υπάρξουν νέες απολύσεις και περικοπές και για να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι, στον ΕΟΠΥΥ, στα Νοσοκομεία, στους Δήμους, για να ανοίξουν η ΕΡΤ και η ΕΡΑ Χανίων. Για να έχουμε δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες και όχι ιδιωτικοποίηση της υγείας, όπως προσπαθεί να επιβάλλει ο Άδωνης και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
   Επίσης, την Τετάρτη 16/4, κλιμάκιο της "Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή" παρουσία του υποψήφιου Δημάρχου Σεραφείμ Ρίζου και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του σχήματος πραγματοποίησε περιοδεία στη ΔΕΥΑΧ στις Μουρνιές. Λίγες μέρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και η συζήτηση γύρω από το νέο μνημόνιο και από τα ψέματα της κυβέρνησης περί εξόδου στις αγορές δεν έχει λήξει. Αντίθετα όλο και περισσότερο γίνεται επιτακτική η ανάγκη για μια συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων και τοπικά αλλά και κεντρικά. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι αγώνες πρέπει να συνεχίσουν, με κλιμάκωση του συντονισμού, κρατώντας ανυποχώρητη στάση απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ. Το ζήτημα εάν πρέπει να διαγραφεί το χρέος απασχολεί τους εργαζόμενους, με την πλειοψηφία τους να διεκδικεί τη διαγραφή του και να πάψουν οι νέες απολύσεις που ετοιμάζονται. Από την πλευρά μας διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλο απόθεμα οργής αλλά και όρεξης για δράση τόσο σε εκλογικό, όσο και σε κινηματικό επίπεδο. Χρέος ενός δημοτικού σχήματος που αντιλαμβάνεται την κρίσιμη περίοδο στην οποία βρισκόμαστε είναι να διεκδικεί να ηττηθούν και στις εκλογές οι δυνάμεις που υποστήριξαν και ψήφισαν τα μνημόνια, που υπηρέτησαν με όλους τους τρόπους τον Καλλικράτη ο οπίος δεν είναι άλλο από την τοπική έκφραση των μνημονίων αλλά και να οργανώνει μαζί με τους εργαζόμενους την απεργιακή συνέχεια. Κανένας Δήμαρχος, όσο αριστερός κι αν είναι, δεν μπορεί να διαχειριστεί τα μνημόνια και τα προγράμματα που δημιουργούν όλο και περισσότερους άνεργους ή υποαπασχολούμενους εργαζόμενους και με κατεστραμένες δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου