Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Ο Ειρηναίος Μαράκης στα Χανιώτικα Νέα: «Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ»

 

Ειρηναίος Μαράκης: «Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ»
Χανιώτικα Νέα | Δευτέρα 9.10, Σελ. 5
 
Στο «αντιδημοκρατικό όριο του 3%» αποδίδει ο επικεφαλής της “Ανταρσία στα Χανιά”, Ειρηναίος Μαράκης, το ότι η παράταξη θα είναι εκτός του νέου δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, τονίζει ότι «ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ».
 
Συγκεκριμένα, μιλώντας στα “Χ.ν.”, ο κ. Μαράκης σημείωσε ότι την ώρα εκείνη η Ανταρσία στα Χανιά εμφάνιζε «αύξηση του ποσοστού της, αλλά δεν μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο και για αυτό υπάρχουν δύο λόγοι: Ο ένας είναι το αντιδημοκρατικό όριο του 3% που θέσπισε ο Βορίδης, ειδικά για να αποκλείσει τη φωνή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στα δημοτικά συμβούλια και δεύτερον είναι η μεγάλη αποχή η οποία είναι δείγμα της οργής και της έλλειψης εμπιστοσύνης που δείχνουν οι εργαζόμενοι στις πολιτικές της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της σε Δήμο και Περιφέρεια. Για εμάς ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζουμε και στο δημοτικό συμβούλιο της τρέχουσας περιόδου και στη συνέχεια για να ανατρέψουμε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και μιας πόλης – τουριστικού πάρκου για λίγους. Από αύριο κι όλας μπαίνουμε να οργανώσουμε τους εργατικούς αγώνες, απεργίες, τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή για μία πόλη των αναγκών μας. Ευχαριστούμε όσες και όσους μας στήριξαν».
 
Ακόμα ο κ. Μαράκης τόνισε: «Η αντικαπιταλιστική αριστερά στην Αθήνα και άλλες περιοχές κατάφερε να σπάσει το όριο του Βορίδη και να μπει στα δημοτικά συμβούλια. Εμείς θα ήμασταν ήδη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αν δεν υπήρχε αυτό το εμπόδιο».
 
* Ποσοστό 1,81% κατέγραφε η “Ανταρσία στα Χανιά” με την ενσωμάτωση στο 100%
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου