Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Γιατί να ψηφίσουμε “Ανταρσία στα Χανιά”

 


Γιατί να ψηφίσουμε “Ανταρσία στα Χανιά”

Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων!Οδυσσέας Ελύτης, Προφητικόν από το Άξιον Εστί (1959)

Φέτος οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν κάποιες αλλαγές με ευθύνη Βορίδη που στην ουσία κάνουν το αντίθετο από το να προάγουν την δημοκρατία, στην ουσία θωρακίζουν την ολιγαρχία από οποιαδήποτε νέα μικρή και διαφορετική φωνή θα μπορούσε να ακουστεί. Ω, τι περίεργο θα μου πείτε, από τον συγκεκριμένο! Ναι, αλλά δεν είναι τόσο απλό γιατί επηρεάζει άμεσα τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας και των επομένων γενεών.

Μέχρι τώρα χρειαζόταν για να κατεβάσεις για δημοτικό σχήμα π.χ. στα Χανιά 45 άτομα και τώρα αυτό έγινε λίγο λιγότερο από το διπλάσιο δηλαδή το πήγαν στα 80 άτομα περίπου. Εκτός αυτού ενώ μέχρι τώρα είχε έναν περιορισμό του 1% για να εκλέξει μια παράταξη δημοτικό σύμβουλο στο δημοτικό συμβούλιο τώρα το πήγαν και αυτό στο 3%… Στόχος όπως καταλαβαίνετε είναι να μείνουν εκτός οι μικρότερες φωνές οι οποίες αγωνίζονται για το δίκαιο και το ίσο, και όχι οι φασίστες ή οι οποίοι αντιπρόσωποι έχουν από πίσω ένα μηχανισμό απόλυτου ελέγχου και στρατολόγησης.

Για τους παραπάνω λόγους εκτίμησα ότι είναι χρέος μου, έστω να προσπαθήσω να βοηθήσω να μην ισχύσει αυτός ο περιορισμός στα Χανιά και να συμπαρασταθώ δίπλα σε ανθρώπους που γνωρίζω τόσα χρόνια από τους καθημερινούς αγώνες μας. Να στηρίξω για να συνεχίσει να υπάρχει ένας λόγος απέναντι στο κυρίαρχο αφήγημα, στο πλευρό των πολλών και αδύναμων, αντί των λίγων και ισχυρών. Ελπίζω μαζί με όσους καταλαβαίνουν ακριβώς τι θέλω να πω, να χαλάσουμε το σχέδιο των τακτικών Βορίδη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας!

Δεν πιστεύω ότι όσοι αγωνιζόμαστε για αυτό, ότι είμαστε μόνο το 1%, ούτε θεωρώ ότι ένα 1% πρέπει να αποκλειστεί από την συμμετοχή, οπότε και στηρίζω την κίνηση της Ανταρσία στα Χανιά, με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της. Θα ζητούσα, αν κάποιος καταλαβαίνει την αναγκαιότητα της χρονικής στιγμής, να μην γίνει πραγματικότητα ο περιορισμός Βορίδη, να συμπαρασταθεί μαζί με τους υποψήφιους/-ες/-ό μας και να μας στηρίξει αν το επιθυμεί !”

Ο πρώτος στόχος για τη συμμετοχή μας στις εκλογές επετεύχθη με πολύ αγώνα από όλους μας! Ο δεύτερος στόχος είναι να ξεπεράσουμε το ελάχιστο αντιδημοκρατικό όριο του 3% για να υπάρξει αντιπροσώπευση του σχήματος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Ένα ποικιλόμορφο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο ανθρώπων που κατεβαίνει καλύπτει (θέλω να πιστεύω) τα περισσότερα διαφορετικά αγωνιστικά κινήματα της πόλης σε όλα τα επίπεδα. Σας καλούμε λοιπόν, την Κυριακή που μας έρχεται να μας στηρίξετε πιο δυναμικά !

Εμείς θεωρούμε ότι εκφράζουμε την πλειοψηφία των εργαζομένων, των αγωνιστών, των αδύναμων, των διαφορετικών, και των καθημερινών βιοπαλαιστών, μακάρι να πάρουμε και αυτό που πραγματικά ανταποκρίνεται σε αυτόν τον κόσμο! Ευπρόσδεκτη κάθε στήριξη στα πολιτικά πλαίσια μας, όμως δεν αλλάζουν όλα από την μια στιγμή στην άλλη, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, είμαστε γειωμένοι και ξέρουμε οτι αυτό θέλει συνεχή καθημερινό αγώνα με αυτοθυσίες από όλους μας, για να εμπνέουμε συλλογικά και μαζί με άλλο κόσμο, συνέχεια και σε όλα τα επίπεδα, πράγμα πολύ δύσκολο ειδικά στις μέρες μας και ειδικά για ανθρώπους που δεν έχουν "πλάτες", "χορηγούς", και λοιπούς ρουσφετολογικούς εναγκαλισμούς.

Ο λαός θα σώσει τον λαό! Όμως θα το παλέψουμε, “και ας μην νικήσουμε πότε, θα πολεμάμε πάντα!” όπως έλεγε και ο Βασίλης Μάγγος. Και όπως λέει και ο Ειρηναίος είτε μέσα είτε έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο! Όλα είναι όπλα! (από τον τίτλο της ποιητικής του συλλογής)

Τέλος, υπάρχει και τρίτος στόχος που είναι διαρκής και παράλληλος με τον δεύτερο. Είναι ο αγώνας της κάλυψης των οικονομικών για το κατέβασμα! Μιας και εμείς σε αντίθεση με άλλους, δεν έχουμε χορηγούς , φίλους εργολάβους με απευθείας αναθέσεις, διαφημιστικά κονδύλια από νταλαβέρια με κανάλια, & περιουσίες. Σας καλούμε όπου μπορείτε, όπως μπορείτε και όσο μπορείτε να έρθετε να μας βρείτε και να μας στηρίξετε και οικονομικά .

Κλείνοντας, για εμένα δεν είναι μια ευκαιρία για πολιτικό άνοιγμα, δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, άλλωστε έχω 3 παιδιά , 8,6 & 3 ετών που με χρειάζονται στις ηλικίες αυτές πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο, καθημερινά. Πολιτικό ον είμαι φυσικά , έτσι και αλλιώς είμαι παρών συνδικαλιστικά στην καθημερινή μου εργασία στο βαθμό που μπορώ πλέον και φυσικά όπου χρειαστεί και ζητηθεί και μπορώ να προσφέρω.

Αυτός ο αγώνας για εμένα είναι κυρίαρχα εργατικός και αντιφασιστικός, κόντρα στον αντιδημοκρατικό νόμο Βορίδη: να μην αφήσουμε τα τσεκούρια να σηκώσουν κεφάλι, να μην αφήσουμε να χτίσουν τοίχο στους θεσμούς για όλους όσους θέλουν να διαφοροποιηθούν απέναντι τους, κάνοντας σχεδόν αδύνατο να γεννηθεί κάτι νέο & μικρό, από την αρχή βήμα βήμα.

Να μην συνηθίζουμε τον θάνατο, να μην πνιγούμε στα προβλήματα που μας δημιουργούν, να μην πεινάσουμε από την κερδοσκοπία, να σταθούμε τέλος, στους δίπλα μας και ας μην έχουμε τίποτα να κερδίσουμε, παρά μόνο να ζούμε, ελεύθερα!


Καστρινάκης Λάμπρος

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στα Χανιά

Εργαζόμενος Τεχνικός ΟΤΕ - CTS,

Μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων Cosmote Technical Services

Αντιπρόσωπος στο εργατικό κέντρο Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου