Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Δελτίο Τύπου: Όλες/οι στην αντιφασιστική και αντιρατσιστική διαδήλωσης στις 16/3 στα Χανιά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Η Ανταρσία στα Χανιά - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή χαιρετίζει τον άνευ προηγουμένου τεράστιο διεθνή αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό συντονισμό που στις 16 Μάρτη πραγματοποιεί διαδηλώσεις και πορείες σε διάφορες χώρες (Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία, Βραζιλία, ΗΠΑ, Πολωνία, Ν. Κορέα κτλ) καθώς και σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ξάνθη, Γιάννενα, Πάτρα, Βόλο). Μεγάλη σημασία έχουν οι κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε σημεία όπου τα τελευταία χρόνια τράβηξαν την προσοχή λόγω της εκλογικής, αλλά όχι και κινηματικής, ανόδου της ακροδεξιάς.

Τα Χανιά, πόλη κατ' εξοχήν αντιφασιστική και αντιρατσιστική, δεν μπορούν να λείπουν από αυτό το ιστορικό, διεθνές ραντεβού. Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο το Σάββατο 16/3 στην συγκέντρωση στις 12μμ στην πλατεία της Αγοράς, διεκδικώντας να μην περάσει η τροποποίηση του άρθρου 187 Π.Κ. περί εγκληματικής οργάνωσης που θα ρίξει στα "μαλακά" την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που κατηγορείται για την Διεύθυνση της ΧΑ ως Εγκληματικής Οργάνωσης κι ενώ έχουν καταγραφεί οι ευθύνες της ηγεσίας μέσα από την συντριπτική αποδεικτική διαδικασία της δίκης. Παλεύουμε για την ισόβια καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας, για ανοιχτές πόλεις, ανοιχτά σχολεία για τα προσφυγόπουλα, ενάντια στο ρατσισμό και το σεξισμό.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι ρατσιστικές πολιτικές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και τις ΕΕ καθώς και τα ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά εγκλήματα -όπως η πρόσφατη ρατσιστική δολοφονία 49 μουσουλμάνων προσφύγων στη Νέα Ζηλανδία. Διεκδικούμε χαρτιά για όλους τους μετανάστες, άσυλο για όλους τους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου