Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Σεραφείμ Ρίζος στον SUPER FM: Οι πολίτες κι όχι οι αριστεροί δήμαρχοι φορείς της αλλαγής (ηχητικό)


ακούστε εδώ τη συνέντευξη

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ζήτησε το πρωί από τον SUPER 89,6, ο υποψήφιος δήμαρχος Σεραφείμ Ρίζος που τόνισε η αυτόνομη κάθοδος της «Ανταρσίας στα Χανιά» στις εκλογές, δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με την υποψηφιότητα του Γιάννη Σαρρή.
«Θεωρήσαμε ότι υπάρχει πολιτική αναγκαιότητα, να κατέβει η αντικαπιταλιστική αριστερά στις εκλογές (…) Αυτό το κατέβασμά μας δεν είναι ανταγωνιστικό. (…)
Τα θέμα είναι να βάλουμε κοινό στόχο, να κερδίσουμε τα ποσοστά μας, από την άλλη πλευρά», τόνισε.
Ο ίδιος, διαπίστωσε μια «μεγάλη και πρωτοφανή μετατόπιση στο πολιτικό σκηνικό»: «Ποτέ άλλοτε δεν είχε το σύνολο της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) από τον εμφύλιο και μετά, μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των συστημικών κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ)», είπε.

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Δίνουμε μια ξεχωριστή κατεύθυνση και ένα ξεχωριστό στίγμα μέσα στην αριστερά, και στηρίζουμε το κύμα προς τα Αριστερά με την στάση που κρατάμε μέσα στους αγώνες» είπε ο κ. Σεραφείμ Ρίζος, τονίζοντας ότι η ψήφος στη αντικαπιταλιστική, ριζοσπαστική αριστερά δεν είναι «χαμένη ψήφος».
 «Θέλουμε την αριστερά να κυριαρχήσει. Δεν πιστεύουμε ότι οι αριστεροί δήμαρχοι ή τα ιλουστρασιόν προγράμματα είναι ο φορέας της κοινωνικής αλλαγής. Ο φορέας της αλλαγής είναι τα κινήματα, είναι ο κόσμος της δράσης που δρα μέσα στο χώρο του, από κάτω προς τα πάνω Αυτόν το ρόλο βάζουμε στον εαυτό μας, τον ρόλο αυτού που οργανώνει, που συντονίζει που δίνει την μάχη που δίνει τον εαυτό του για όλα αυτά.
Έχουμε ένα διαφορετικό σχέδιο και το υπερασπίζουμε» τόνισε.

 Για την Δημοτική Αρχή

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «δείγμα της περιφρόνησης» που δείχνει η δημοτική αρχή, το ότι ο νυν Δήμαρχος απουσίαζε στις τρεις από τις τέσσερις ανοικτές συζητήσεις των υποψηφίων και έκανε κριτική στους χειρισμούς της, τονίζοντας ότι «ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες είναι ο ίδιος που αντιμετωπίζει και τους Έλληνες»
Τέλος, απευθυνόμενους στους πολίτες, ακροατές του SUPER FM 89,6 είπε: «Να μην δώσουμε ‘λευκή εντολή’ σε κανέναν από αυτούς που υπόσχονται ότι θα φέρουν αλλαγές. Πρέπει αυτές τις αλλαγές να τις επιβάλλουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου