Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η "Ανταρσία στα Χανιά" σε Αντιπεριφέρεια, ΔΕΗ (Ξυλοκαμάρα) και σε γειτονιές της πόλης

Η "Ανταρσία στα Χανιά" σε Αντιπεριφέρεια, ΔΕΗ (Ξυλοκαμάρα), σχολεία και σε γειτονιές της πόλης



   Η εβδομάδα για την "Ανταρσία στα Χανιά-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή" ήταν γεμάτη εξορμήσεις σε γειτονιές, σχολεία αλλά και χώρους δουλειάς, παρουσάι του υποψηφίου Δημάρχου Χανίων Σεραφείμ Ρίζου και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα αλλά και συζήτηση με τους εργαζομένους και παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού. Για άλλη μια φορά, η συζήτηση επικεντρώθηκε εκτός από το εργασιακά ζητήματα του κλάδου και στα θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, από το ζήτημα του χρέους μέχρι το νέο ρατσιστικό έγκλημα στο Φαρμακονήσι. Από τον διευθυντή της μονάδας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ΔΕΗ και όσον αφορά την προσπάθεια για καινούργια διάσπαση της εταιρίας ενώ ήδη η ΔΕΗ έχει χωριστεί σε τρεις εταιρίες (ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και ΔΕΔΔΗΕ), σχολιάζοντας ότι δεν υπάρχει ισότιμη μεταχείριση της ΔΕΗ σε σχέση με τους ιδιώτες πάροχους. Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι μόνο με αγώνες διαρκείας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης για το πλήρες ξεπούλημα της ΔΕΗ και με ένα πρόγραμμα που μπορεί να βάλει τα συμφέροντα των εργαζομένων πάνω από το συμφέρον των λίγων.
   Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους της Αντιπεριφέρειας Χανίων όπου και εκεί έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους όπου επικράτησε το ζήτημα με το νέο ρατσιστικό έγκλημα στη Σάμο αλλά και με τις επιπτώσεις του Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο οποίος
αποτέλεσε και αποτελεί τη θεσμική βάση εφαρμογής της πολιτικής των μνημονίων στο επίπεδο του τοπικού και περιφερειακού κράτους και ένα θεσμικό εργαλείο της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μέσω της μεταφοράς μεγάλου αριθμού αρμοδιοτήτων πολλές από αυτές κοινωνικής πολιτικής από το κεντρικό στο τοπικό κράτος με επιδίωξη την υποβάθμιση, την ιδιωτικοποίηση και την τεράστια μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων και των Αντιπεριφερειών. Ειδικός κρίκος στην πορεία αυτή αποτελεί η κοινοτική χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ) μιας σειράς κοινωνικών παροχών με χαρακτηριστικά παραδείγματα, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» παλαιότερα και σήμερα την «κάλυψη» θέσεων σε παιδικούς σταθμούς και τα προγράμματα «στήριξης» των ανέργων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη σημαίνει αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς στους δήμους, έλλειψη σταθερότητας στην παροχή των υπηρεσιών και ιδιωτικοποιήσεις. Οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Προσποιούνται τους επιτυχημένους διαχειριστές οι οποίοι προσπαθούν για το καλύτερο στα πλαίσια της «άσχημης οικονομικής κατάστασης της χώρας».
    Την Πέμπτη το πρωί ραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε σχολεία της πόλης (6ο Δημοτικό στη Νέα Χώρα, 11ο Νηπιαγωγείο – Δημοτικό στο Σοδυ) ενώ το απόγευμα εξόρμηση πόρτα - πόρτα σε γειτονιές της Σούδας. Παράλληλα, χθες Πέμπτη ξεκίνησε να λειτουργεί και το περίπτερο του δημοτικού σχήματος στην Πλατεία1866, δίπλα από την πιάτσα των ταξί, και είναι ανοιχτό κάθε απόγευμα 7-9μμ για συνάντηση με φίλους και για πολιτικές συζητήσεις και εξορμήσεις. Το Σάββατο το περίπτερο θα λειτουργήσει από νωρίς στις 11πμ ενώ παράλληλα κλιμάκιο του σχήματος θα κάνει εξόρμηση στην πλατεία Αγοράς. Την Κυριακή 11/5 στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση σε Σταλό και Αγιά Μαρίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου