Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Για τις διώξεις αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Απαιτούμε την παύση της δίωξης των αγωνιστών που συμμετείχαν στην Παρέλαση του Λαού, στη μεγάλη λαϊκή διαμαρτυρία στην επίσημη παρέλαση της 28ης Οκτώβρη του 2011, στη Θεσσαλονίκη.
Ανάμεσά στους διωκόμενους βρίσκονται ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανταρσίας στη Μακεδονία και συνδικαλιστής δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός, το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλίας Σμήλιος, οι αγωνιστές δικηγόροι Αρετή Σκουνάκη και Γιώργος Τζαμαδάνης που, επανειλημμένα έχουν διατελέσει μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και μαζί άλλοι 6 αγωνιστές του μαζικού και φοιτητικού κινήματος.
Η επιμονή των δικαστικών και κρατικών μηχανισμών στη δίωξη των αγωνιστών, που μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε ολόκληρη τη χώρα διαδήλωσαν στις μαζικές συγκεντρώσεις εκείνης της ημέρας, φανερώνει τόσο την εκδικητική μανία των μηχανισμών απέναντι στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, όσο και τον πανικό και την απομόνωση της κυβέρνησης, που δεν έχει πλέον άλλο μέσο να επιβάλλει την πολιτική της πέρα από τα δικαστήρια, τις επιστρατεύσεις και την αστυνομία.
Υπερασπίζουμε τους αγώνες μας ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές της άγριας λιτότητας που εφαρμόζουν οι ελληνικές  κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και η Ε.Ε.. Δεν ξεχνούμε ότι οι διαδηλώσεις εκείνης της ημέρας επισφράγισαν την πτώση της πρώτης μνημονιακής κυβέρνησης, κάτω από την πίεση του κινήματος αντίστασης των εργαζομένων.
Οι διώξεις και οι δίκες δεν μας πτοούν, δεν μας τρομάζουν. Μας κάνουν ακόμη πιο αποφασισμένους να δώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη μάχη για την ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης, την εκδίωξη της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. αλλά και συνολικότερα να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στο άθλιο σύστημα του καπιταλισμού.

Για το δημοτικό σχήμα
Ανταρσία στα Χανιά
Ο δημοτικός σύμβουλος
Σεραφείμ Ρίζος

Χανιά 21/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου