Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Να σταματήσει τώρα η δίωξη των αγωνιστών που συμμετείχαν στην διαδήλωση στις 28 Οκτώβρη του 2011

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2011


           Στις 28 Οκτώβρη του 2011, στα Χανιά, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της παρέλασης και μετά τη λήξη της πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας. Πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωσαν οργισμένοι ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και της άγριας λιτότητας. 
Η κινητοποίηση καλούνταν από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, την ΕΛΜΕ και την ΚΕΕΡΦΑ. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν προκλητική. Επιτέθηκε ενάντια στους διαδηλωτές ενώ την ίδια στιγμή συνεργάζονταν με τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής που εμφανίστηκε προκαλώντας τους διαδηλωτές.
Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας και των φασιστών οι διαδηλωτές προχώρησαν απωθώντας την αστυνομία και διώκοντας τους φασίστες από τον τόπο της διαδήλωσης.
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια η ασφάλεια Χανίων κίνησε δίωξη εναντίον αγωνιστών διαλέγοντας ονόματα στην τύχη. Η δίωξη αυτή ήταν μια από τις πολλές διώξεις που κίνησε η ασφάλεια Χανίων με σκοπό τη στοχοποίηση αγωνιστών και πολιτικών χώρων. Στόχος τους ήταν η τρομοκράτηση και η επικράτηση κλίματος φόβου στον κόσμο των κινημάτων και της αντίστασης.
Φυσικά το κλίμα αυτό δεν πέρασε ούτε στο ελάχιστο. Η αλληλεγγύη, οι κινητοποιήσεις συμπαράστασης, οι  μαζικές στάσεις εργασίας που κήρυξαν τα συνδικάτα κατέστησαν όλες αυτές τις διώξεις ουσιαστικά ανενεργές.
Ο εισαγγελέας εφετών σε μια απέλπιδα προσπάθεια αποκατάστασης του μνημονιακού νόμου και της τάξης επανενεργοποίησε τη συγκεκριμένη δίωξη.
Η «Ανταρσία στα Χανιά» προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ




Ως Δήμος καταγγέλλουμε την δίωξη συμπολιτών μας που διαδήλωσαν την 28η Οκτώβρη 2011 στους δρόμους της πόλης διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές.
Η διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν ήταν καλεσμένη από συνδικάτα και φορείς της πόλης μας όπως η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συγκριμένης πορείας έγινε για πρώτη φορά στα Χανιά ανοιχτή εμφάνιση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, το οποίο και κινήθηκε ενάντια στην πορεία διαμαρτυρίας των φορέων.
Η δίωξη αυτή αποτελεί μια από τις πολλές διώξεις που έχουν γίνει στην πόλη μας σε μια προσπάθεια να στοχοποιηθούν αγωνιστές των κινημάτων αντίστασης και των συνδικάτων, προκειμένου να υπάρξει κλίμα τρομοκρατίας και φόβου ανάμεσα στους εργαζόμενους. Η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης και των διωκτικών μηχανισμών δεν πέρασε λόγω της αλληλεγγύης και του κύματος συμπαράστασης  που πήρε ακόμη και διεθνείς διαστάσεις.
Η υπόθεση αυτή, όπως και όλες οι παρόμοιες διώξεις άλλωστε, έπρεπε να έχει μπει στο αρχείο. Η αναψηλάφηση της είναι μια απέλπιδα προσπάθεια των κυρίαρχων δυνάμεων για τη διατήρηση των θέσεων και των προνομίων τους.

Ζητούμε την άμεση παύση της συγκεκριμένης δίωξης αλλά και κάθε παρόμοιας δίωξης.
Χανιά 10/10/2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου