Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Όχι στον αποκλεισμό των νηπίων από τους παιδικούς σταθμούς





ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΙΖΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΝΗΠΙΩΝ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ο αποκλεισμός εκατοντάδων νηπίων και βρεφών από τους παιδικούς σταθμούς του ΔΟ.ΚΟΙ.ΠΠ. στα Χανιά αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τη αθλιότητα των μνημονιακών πολιτικών και του «Καλλικράτη».
Αποτελεί επιβεβαίωση του πόσο ψεύτικες είναι οι κυβερνητικές διακηρύξεις περί αλλαγής σελίδας στη χώρα.
Η πραγματικότητα που εξακολουθούν να βιώνουν χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων είναι αυτή των περικοπών, των απολύσεων, της διάλυσης των υπηρεσιών, και της υποστελέχωσης τους, του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανεργίας.
Η επιμονή μάλιστα τόσο της τρόικας όσο και της κυβέρνησης στην πολιτική των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, θα οδηγήσει σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις.
Ο αποκλεισμός από τους παιδικούς σταθμούς των παιδιών των άνεργων μητέρων, αποτελεί την πιο κραυγαλέα πτυχή αυτής της εξέλιξης. Η στάση των δημοτικών αρχών που υπαγορεύεται από το πνεύμα «εφόσον δεν δουλεύεις, μπορείς να κρατήσεις το παιδί» καταδεικνύει το μέγιστο κυνισμό και παραλογισμό του συστήματος.
Ζητάμε:
Α) Την άμεση εγγραφή όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ανεξάρτητα από το αν οι γονείς τους είναι άνεργοι ή εργαζόμενοι.
Β) Τη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών
Γ) Την άμεση πρόσληψη κατάλληλου μόνιμου και με πλήρεις εργασιακές σχέσεις προσωπικού, για να καλυφθούν τα όποια κενά στους υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς και να στελεχωθούν οι νέοι.

Χανιά 5/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου