Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Δήλωση Ειρηναίου Μαράκη για την τελευταία μέρα των εκλογών


 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΜΑΡΑΚΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η “Ανταρσία στα Χανιά” από το πρωί δίνει τη μάχη των δημοτικών εκλογών με αισιοδοξία και δύναμη. Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της πόλης, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τα άτομα με αναπηρία να καταψηφίσουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους της σε δήμο και περιφέρεια. Έχουμε τη δύναμη να μαυρίσουμε και να νικήσουμε αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή μας και την πόλη. Να ορίσουμε εμείς ότι θα φτιάξουμε μια πόλη ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους, για τις γυναίκες και τις οικογένειες όλων των αποχρώσεων, για τα άτομα με αναπηρία και τους συνταξιούχους, για τους ντόπιους εργαζόμενους, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Για μια πόλη με πράσινο, με ελεύθερους χώρους, με δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες, με μέτρα περιορισμού έως και απαγόρευσης της βραχυχρόνιας μίσθωσης και ουσιαστική ενίσχυση των ασθενέστερων ομάδων. Για μια πόλη χωρίς εργασιακή εκμετάλλευση, για ένα δυνατό εργατικό κίνημα που θα καταργήσει στην πράξη τον αντεργατικό νόμο Γεωργιάδη και την πολιτική της καταστολής. Για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας. Απαιτούμε την κατάργηση των ΣΔΙΤ. Λεφτά για πυρόσβεση, υγεία, παιδεία. Με συνελεύσεις και εξορμήσεις να οργανώσουμε τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Με πολύμορφο, ενωτικό, μαχητικό, ασυμβίβαστο και συγκρουσιακό απεργιακό αγώνα, με συντονισμό σωματείων και αντιστάσεων, κόντρα στις φωνές της υποταγής από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, θα βγούμε νικητές στην πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση στην κατεύθυνση της κατάργησής της.

Διεκδικούμε μια πόλη ελεύθερη από την αστυνομική βία και την καταστολή και δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων και των δολοφονιών σε Τέμπη, Πύλο, Δαδιά και Θεσσαλία. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή και στην προσπάθεια επανεμφάνισης ταγμάτων εφόδου στους δρόμους και τις γειτονιές μας. Τρία χρόνια μετά την καταδίκη της ναζιστικής, εγκληματικής συμμορίας Χρυσή Αυγη στις 7 Οκτωβρίου 2020 έχουμε τη δυνατότητα να δυναμώσουμε τους αγώνες μας ενισχύοντας τα αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια μάχης στα Χανιά, στην περιφέρεια Κρήτης και παντού. Στις λίγες ώρες που έμειναν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στηρίζουμε – ψηφίζουμε την Ανταρσία στα Χανιά (δήμος) και την Ανυπόταχτη Κρήτη (περιφέρεια).

Χανιά, 8/10/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου