Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Εκδήλωση στα Χανιά: Ένας χρόνος από την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη

 

Εκδήλωση στα Χανιά: Ένας χρόνος από την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη


Εκδήλωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη πραγματοποιήθηκε την Πάρασκευή 30/8 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας από την «Ανοιχτή Συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη». Όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του Κώστα Μανιουδάκη ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χανίων άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στους τέσσσερις εμπλεκόμενους αστυνομικούς του ΤΑΕ (Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων) Σούδας (Λιανιδάκης, Γεωργιάδης, Μόσχου και Τσιχλάκης).

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκε ο γιος του Κώστα Μανιουδάκη, Αναστάσης Μανιουδάκης περιγράφοντας τον νομικό αγώνα και τον αγώνα για τη δημοσιοποιήση της υπόθεσης ενώ ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους δικηγόρους Μαρία Παπαδάκη, Θανάση Καμπαγιάννη και Μανώλη Παπαδομανωλάκη


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια τριημέρου εκδηλώσεων στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη που ολοκληρώνεται την Κυριακή 1/9 με το ετήσιο μνημόσυνο. Για το Σάββατο 31/9 οργανώνεται πανελλαδική ημέρα δράσης με συγκεντρώσεις και πορείες. Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31/8 και ώρα 6 µ.µ. στην Πλατεία 1866 (Νέα Καταστήµατα).

Το δημοτικό σχήμα Ανταρσία στα Χανιά καλεί στην κινητοποίηση. «Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα της οικογένειας Μανιουδάκη και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις. Δεν θα κάνουμε πίσω! Ούτε οι νόμοι, ούτε η βία τους θα μας σταματήσουν. Ένοχοι για το έγκλημα είναι η κυβέρνηση και η αστυνομία και γι’ αυτό διεκδικούμε όχι μόνο την τιμωρία των ενόχων για τη δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη αλλά να καταργηθεί και να αφοπλιστεί η αστυνομία. Αντί λεφτά για ραφάλ και την αστυνομία διεκδικούμε λεφτά για πυρόσβεση, δημόσια υγεία και παιδεία. Να αγωνιστούμε για μια πόλη δημοκρατική και ελεύθερη από την αστυνομική βία και την καταστολή!» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου