Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Δήλωση Ειρηναίου Μαράκη: Για τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή


 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΜΑΡΑΚΗ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η επιστροφή του φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη φυσική του θέση στη φυλακή ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Λαμίας αποτελεί μια πρώτη νίκη του κόσμου της δημοκρατικής πλειοψηφίας και του εργατικού κινήματος. Είναι μια νίκη όλων όσων στάθηκαν απέναντι στη δολοφονική τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου των ναζιστών, οι οποίοι δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν το 2013. Επίσης, νίκη για την οικογένεια και τους φίλους του/της Ζακ Κωστόπουλου-Zackie Oh, την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το κίνημα αλληλεγγύης που παλεύουν για δικαιοσύνη από το 2018 αποτελεί η πρόταση του εισαγγελέα για την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, στη δίκη σε β' βαθμό.

Οι νίκες που αναφέρονται παραπάνω δεν είναι οι μοναδικές. Αρκεί να αναφέρουμε την πάνδημη υποστήριξη της εργατικής τάξης και του αντιπολεμικού κινήματος στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και έναντια σε κάθε είδους προπαγάνδα που θέλει το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ να βρίσκεται στην πλευρά των αδύναμων. Δεν ξεχνάμε ακόμα την πανηγυρική αθώωση των 9 επιζώντων προσφύγων στη δίκη της Καλαμάτας και σχετικά με το ρατσιστικό έγκλημα στην Πύλο. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια νίκη του κινήματος που στάθηκε στο πλευρό των προσφύγων και έγινε η φωνή των νεκρών και των οικογενειών τους που απαίτησαν να αθωωθούν οι 9, να τιμωρηθεί η κυβέρνηση και το Λιμενικό για το έγκλημα. Αποτελεί ένα ηχηρό χαστούκι στις μεθοδεύσεις του Μητσοτάκη να συγκαλύψει τις δολοφονικές πολιτικές στα σύνορα. Παράλληλα έδωσε βήμα στο αντιφασιστικό κίνημα και τη Μάγδα Φύσσα και την απαίτηση να γυρίσει ο Μιχαλολιάκος στη φυλακή.

Οι συγκεκριμένες νίκες δίνουν το παράδειγμα για το πως μπορούμε να έρθουμε σε σύγκρουση με την ακροδεξιά και τους φασίστες, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που παίρνουν θάρρος για να χύσουν το δηλητήριο τους που έρχεται ως αποτέλεσμα των ρατσιστικών πολιτικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση με τα ανοίγματα της στην ακροδεξιά πανικόβλητη μπροστά στην απομόνωση στην οποία την έβαλε η οργή του κόσμου για τη συγκάλυψη των εγκλημάτων των Τεμπών, της Πύλου και της Δαδιάς, για την ακρίβεια, την εμπλοκή στους πολέμους, το σεξισμό πριμοδοτεί τις πολιτικές των κλειστών συνόρων, του φράκτη στον Έβρο, της Frontex και του Λιμενικού που πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο και σε όλο το Αιγαίο, την εμπλοκή στη σφαγή της Γάζας. Αυτές ακριβώς είναι οι πολιτικές που εκθειάζουν οι φασίστες του AfD και της Λεπέν κι αποτελούν το γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη της ακροδεξιάς.

Οι αγώνες δεν τελειώνουν εδώ. Θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές. Η πρόσφατη ψευδεπίγραφη νομιμοποίηση μεταναστών για να εισαχθούν φτηνά εργατικά χέρια στις Μανωλάδες και στη βιομηχανία τουρισμού δεν μπορεί να κρύψει τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα που γέμισαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κόρινθο και την Αμυγδαλέζα με χιλιάδες εργάτες μετανάστες χωρίς χαρτιά που τους προορίζουν για απέλαση. Την ίδια ώρα, έχουν πυκνώσει τα κρούσματα ρατσιστικής εργοδοτικής βίας, ιδιαίτερα σε βάρος διανομέων.

Ήρθε η ώρα να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων, της ισλαμοφοβίας, του εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών σε καμπ-φυλακές, απαιτώντας ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς αποκλεισμούς. Να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι του Λιμενικού για το ναυάγιο της Πύλου. Να βρεθούμε απέναντι σε όσους μετράνε τις περιουσίες τους πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Απέναντι σε μια αστυνομία που δολοφονεί από τα σύνορα μέχρι τη Γλάδστωνος. Απέναντι σε μια κυβέρνηση και ένα σύστημα που εντείνει το σεξισμό και την ομοφοβία οπλίζοντας δολοφόνους σαν αυτούς της Γλάδστωνος, γυναικοκτόνους και φασίστες. Δυναμώνουμε την καμπάνια για την απομόνωση των ορφανών της Χρυσής Αυγής στηρίζοντας τη μάχη στο Εφετείο για πιο σκληρές ποινές στους δολοφόνους του Φύσσα και του Λουκμάν.

Να μαυρίσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές, να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή της. Να βάλουμε τις ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους και να ενισχύσουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΚΕΕΡΦΑ βρέθηκαν σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες και τις κινητοποιήσεις. Ο αντικαπιταλιστικός, αντιρατσιστικός, αντιφασιστικός, αντιπολεμικός λόγος της, η σαφής και ριζική αντίθεσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, της φτώχειας και του πολέμου, η μαχητική παρουσία των αγωνιστών/τριών της στα κινήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, ενοχλεί το σύστημα και τα ακροδεξιά δεκανίκια του που μόνο στο σκοτάδι ξέρουν να δρουν. Να βρεθούμε όλοι, όλες και όλ@ στην αντιρατσιστική κινητοποίηση στον ένα χρόνο από το ναυάγιο της Πύλου, στις 14 Ιούνη με συλλαλητήριο, στην Πλατεία Αγοράς, στις 7μμ, όπως και σε άλλες πόλεις και έξω από τις ελληνικές πρεσβείες.

Ειρηναίος Μαράκης, Πρώην δημοτικός σύμβουλος της Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου